Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur Perfüzyon Bölümü’ne konuk oldu.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü, 27 Mart 2019 tarihinde tıp doktoru, sosyolog ve yazar Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur’u konuk etti.

Dr. Göksel Altınışık Ergur, öncelikle hekimlik mesleğinin yazarlık serüvenini nasıl etkilediğini, hastalarından öğrendiklerini nasıl yaşam dersleri halinde damıttığını, insan bilimleri ile doğa bilimlerini bir arada ele almanın bilim insanı, hekim ve insan olarak kendisine kazandırdıklarını dinleyicileriyle paylaştı.

 "Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Penceresinden Kadın Öyküleri" başlıklı konuşmasında kadın ve erkek cinsiyetlerinin toplumsal olarak algılanma ve tanımlamalarının neden önemli olduğunu, ön yargıları yıkmak ve kadın-erkek eşitliği için çaba harcamanın erkekler dahil herkesin sorumluluğunda olduğunu aktardı.

Son kitabı olan “Mor Ayna Kırmızı Defter” de yer alan kadın öykülerini ve önceki kitabı “Kalbimiz Attıkça” da yer alan hasta öykülerini yazarken nelerden etkilendiğini anlatarak yazma serüveni konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. Hangi meslek alanında olunursa olunsun insanın kendisini gerçekleştireceği en az bir alanda daha uğraş vermesinin öneminden, masal anlatıcılığıyla ilgisi üzerinden farklı alanlardaki ilgi ve deneyimlerin kişinin mesleğine ve yaşamına nasıl katkı sunabileceğinden söz etti. 

Dr. Göksel Altınışık Ergur'un konuşması "Bir kişinin başardığı, artık diğer insanlar için de yapılabilir olacaktır" mesajının örneklerini içermekteydi. 

Görseller