BİLGİ Hukuk öğrencileri Genç ISTAC tarafından düzenlenen, “III. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması”nda ödüller aldı.

güncelleme: yayınlama:

20-21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde, Genç ISTAC (İstanbul Tahkim Merkezi) platformu tarafından düzenlenen “III. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması”na katılan 28 üniversiteden 311 öğrenci, 59 takım halinde birincilik hedefiyle mücadele etti.

İstanbul Şehir Üniversitesi birinci, Marmara Üniversitesi ikinci, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ekibi ise üçüncü oldu.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi’ni, Ege Buket, Melis Uluutku, Ece Buse Gürpınar, Seher Kurtuluş ve Rüştü Umur Saraç adlı öğrencilerimiz temsil etti. BİLGİ Takımı “En İyi Cevap Dilekçesi” ödülünü alırken, öğrencimiz Ege Buket 311 öğrenci arasından sıyrılarak, “En İyi Konuşmacı” ödülünü aldı ve “Geleceğin Tahkim Avukatı” seçildi.

Üniversiteli gençlerin yarışma heyecanına ortak olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, geleceğin avukatlarına şu mesajı verdi: “Bu yarışmanın amacı tahkim farkındalığı yaratmaktır. Asıl yarışma üniversite sonrası avukatlık mesleğine adım atarken başlıyor, size bir kum havuzunda oynayacaksınız deniyor. Ben genç hukukçularımızın o havuzla yetinmemelerini, çizgileri kırmalarını, o sınırları paramparça etmelerini istiyorum. O yüzden tahkime yönelik önyargıları kırmak zorundayız. Tahkim, avukatsız yürütülemez. ISTAC bizim için, avukatlar için önemli bir çıkış kapısıdır. Eğer yaptığımız sözleşmelere ISTAC klozunu (uyuşmazlık şartını) koymazsak Dubai tahkimi, Londra tahkimi, Paris tahkimi konuluyor, dolayısıyla davalar orada görülüyor” dedi.

BİLGİ Hukuk takımındaki öğrencilerimiz Ege Buket, Melis Uluutku, Ece Buse Gürpınar, Seher Kurtuluş ve Rüştü Umur Saraç ile öğrencilerimizi destekleyen tüm Hukuk Fakültesi öğretim üyelerimizi bu başarılar nedeniyle kutluyoruz.

Görseller