A-NEST Sekretaryası BİLGİ’de

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi, 2019 ve 2021 yılları arasında Türkiye'de Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı (A-NEST)  Sekretarya görevini üstlenmiştir.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen bir platform olan A-NEST Akademik Avrupa Birliği Türkiye Ağı, Avrupa Çalışmaları alanında çalışan akademisyenlerinin akademik çalışmalarında AB-Türkiye ilişkilerinde fikir alış verişi yapmalarını, konferanslar, çalıştaylar, seminerler düzenlemelerini, ilgili haberler, duyurular ve yayınlar paylaşmalarını sağlayan ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen bir platformdur.

A-NEST'in sekretarya görevi Türkiye'deki üniversiteler tarafından yıllık periyodlarla dönüşümlü olarak üstlenilmektedir. 2015-2016’da Ankara Üniversitesi, 2016-2017’de Yaşar Üniversitesi, 2017-2019’da Sabancı Üniversitesi üstlenmiştir. Sekretarya görevi 2019-2021 için de İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülecektir.

A-Nest ile ilgili daha fazla bilgi için: https://www.avrupa.info.tr/tr/a-nest-professors?keys=&page=1