Muğlak Standartlar Enstitüsü Kudüs Tasarım Haftası'nda

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Cansu Cürgen ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Avşar Gürpınar ile Hazal Kırıkçı, Mete Godollar, Havvanur Sönmez ve Merve Şen’den oluşan Muğlak Standartlar Enstitüsü (MSE), sanatçı Selçuk Artuk’un işbirliğiyle hazırladıkları ve ilk defa sergileyecekleri sandıkları, “Elektriğin Muğlak Standartları: Fişler ve Prizler”, ile Kudüs Tasarım Haftası’nda yer alacak.

“Elektriğin Muğlak Standartları”, tüm dünyaya yayılmış görünmez bir standartlar ağını görünür kılarken, bu standartların sosyal ve kültürel parametrelere göre de nasıl değişebildiklerini farklı fiş ve prizler ile elektrikli bir dünya haritası yardımıyla ortaya koyuyor. 

Ziyaretçiler, dünyada yaygın olarak kullanılan 14 farklı tipteki fişi etkileşimli olarak inceleme imkânı bulurken, bu fişlerin ulusötesi dağılımı üzerinden yeni ilişkilenme biçimleri üzerine de düşünme fırsatı yakalayacak.  

Bu yıl “Doğu” temasıyla ziyaretçileriyle buluşacak olan Kudüs Tasarım Haftası, 13-20 Haziran 2019 tarihleri arasında Hansen House’ta gerçekleşecek ve dünyanın dört bir yanından gelen 150 tasarımcıya ve 20 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

Görseller