güncelleme: yayınlama:

Endüstri Mühendisliği​ "Seminer" dersinde farklı sektörlerden birçok misafir konuşmacımız oldu.

Endüstri Mühendisliği​ "Seminer" dersinde farklı sektörlerden birçok misafir konuşmacımız oldu.

Endüstri Mühendisliği Bölümü 2018-2019 Bahar dönemi seminer dersleri kapsamında farklı sektörlerden birçok konuşmacıya ev sahipliği yaptı.

Migros Ar-Ge Proje Takım Lideri ve Veri Bilimci Dr. Birol Yüceoğlu, veri analitiği konusunda yapılmış olan ve halihazırda yürütülen projelerinden bahsederek öğrencileri veri bilimci olma yolunda atılacak adımalar hakkında bilgilendirdi.

Kaplan Eğitim ve Danışmanlık Şirketi kurucusu M. Can Kaplan Hikayenin Gücü başlıklı konuşmasında verilerle çalışma ve veri görselleştirme konularında örnek projeler üzerinden deneyimlerini paylaştı. Kariyer yolculuğu konusunda mezun adayı öğrencilerle paylaşımlarda bulundu.

Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İren konuşmasında, kendi ifadesi ile (d)evrim olarak nitelendirdiği dijital dönüşümün ne olduğu, neler getireceği, bizi, şirketleri nasıl etkileyeceği ve bu devrimi ıskalamamak, onun hızına ayak uydurabilmek için neler yapmamız gerektiğinden bahsetti.

plan:b4u şirketi sahibi Burak Aksu, Neyi Eniyileştirmeli, Nasıl Eniyileştirmeli? başlıklı konuşmasında, üretimdeki ufak iyileştirmelerin nasıl büyük kazançları doğurduğunu paylaştı. Bir endüstri mühendisinin son teknolojik gelişmeler ile birlikte üretim ortamındaki yolculuğu hakkında bir konuşma yaptı.

Sektör deneyimlerini paylaşan davetlilerin yanında seminer dersi kapsamında yapılan Mezunlar BiİLGİ IE ile Buluşuyor etkinliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2017 mezunlarımızdan TEB Analitik CRM Müdür Yardımcısı Göker Erpak, yüksek lisans eğitimine İTÜ’de devam eden Şahincan Üçler ve Improva Bilişim SAP Danışmanı S. Zeynep Ürkmezer deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaştılar.

 

Yine aynı seminer serisi kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi İş Geliştirme ve Lisansüstü Tanıtım Müdürü Elif Kılıç Tuğtan, Mezuniyet Sonrası Hayat: Öğrenmeye Devam Etme, Akademik ve Profesyonel Gelişim konulu bir seminer gerçekleştirdi. 

Görseller