BİLGİ ve Kadıköy Belediyesi “Sivil Toplum Kuruluşlarına Destek” için işbirliği protokolü imzaladı.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Kadıköy Belediyesi arasında 24 Haziran 2019'da imzalanan protokol kapsamında, Kadıköy Kent Konseyi üyesi 20 sivil toplum kuruluşuna (STK) sosyal kuluçka hizmetleri sağlanacak. STK’lar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi tarafından Kadıköy Belediyesi’nin mekanı İDEA’da 4-6 ay arasında değişen sürelerde desteklenecek.

4 yıl sürecek işbirliği kapsamında Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi üyesi olan sivil toplum girişimlerine, yaz okulu, mekân, yüz yüze danışmanlık, mentorluk, eğitim ve atölyeler, akademik ve hukuki destek ile yatay öğrenme ortamları sunulacak. Program, sivil toplum kuruluşlarının zenginleşen ve farklılaşan ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üreten bir kapasite gelişim modeli olarak kurgulandı. 

Protokolün ilk adımı, Kadıköy Kent Konseyi bünyesinde bulunan STK'lara 8 Temmuz-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenecek ücretsiz yaz okulu ile başlayacak. Yaz okulunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi görevlilerinin yanı sıra öğretim görevlileri 'Sivil Toplum ve Katılım', 'Örgütler için Strateji', 'Gönüllülerle İşbirliği', 'Kaynak Geliştirme Süreçleri', 'İletişim ve Sosyal Medya', 'Proje Yazma' adlı dersler verecek. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi 2014 yılından bu yana İstanbul’da çalışan STK ve yurttaş girişimlerinin kapasite gelişimlerine destek oluyor.