Erasmus+ 2019-2020 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Hibe Sonuç Duyurusu

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,


2019-2020 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği için hibe bütçeleri Ulusal Ajans tarafından üniversitelere bildirilmiştir. 2019-2020 Akademik Yılı için hibe dağıtım kriterleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından 26.06.2019 tarihinde belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.


Aşağıda yapılan açıklamaların tümünü okumanızı rica ediyoruz.

  • 2019-2020 Akademik Yılında Erasmus Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimize  üniversite geneli Erasmus puan sıralaması baz alınarak “KISMİ HİBELENDİRME” kriteri uygulanarak hibe dağıtımı yapılacaktır. Ulusal Ajans’tan tahsis edilen bütçe çerçevesinde hibe alabilecek öğrencilerimizin numaralarının yer aldığı liste için TIKLAYINIZ.


  • Kurumumuza tahsis edilecek 2019-2020 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Hibesi 327.950 AVRO’dur. Tarafımıza iletilen hibe miktarı tüm öğrencilerimizi hibelendirmeye yetmediği için öğrenim hibesine ek olarak Erasmus Ofisine ait kısıtlı bütçeden de aktarım yapılmıştır. Bu sayede öğrencilerimizin tamamının kısmi hibelendirilmesi sağlanmıştır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

 

  • 2019-2020 yılı için kurumumuza tahsis edilecek hibenin kısıtlı olması nedeniyle hareketliliğe 1 dönem katılacak öğrencilerimiz için en fazla 4 AY, iki dönem katılacak öğrencilerimiz için en fazla 8 AY üzerinden hibe ödemesi yapılacaktır. Kabul mektuplarındaki hareketlilik süresi 4 ay/8 aydan kısa olan öğrencilerimizin ise hareketlilik süreleri boyunca hibelendirilebilecektir.


  • Ulusal Ajans tarafından üniversitemize sadece bütçe miktarları bildirilmiştir. Daha sonrasında Ulusal Ajans ve üniversitemiz arasında sözleşme imzalanacak ve sözleşme imzalanmasının akabinde hibe üniversitemize aktarılacaktır.  Hibeler üniversitemize aktarılır aktarılmaz öğrencilerimizin ödemeleri gerçekleşecektir.


  • İlk etapta 4/8 aylık hibe miktarlarınızın %80’i ödenecektir. Hareketliliğinizin sonunda gerekli belgeleri tamamlamanız ve akademik başarı kriterini sağlamanız durumunda kalan hibe ödemeniz yapılacaktır. Örn; Almanya’ya tek dönem giden bir öğrencinin toplam hibesi aylık 500€ * 4 ay=2000 € (%100) olarak hesaplanarak, ilk yatırılacak hibe miktarı ise 1600 € (%80) olacaktır.


  • Ara rapor döneminde (Kasım-Aralık ayı) Ulusal Ajans’tan ek hibe talep edilecektir. Ek hibe alabileceğimiz kesin değildir ancak ek hibenin tahsisinde, hibelendirilemeyen günler için ek hibe tahsisi mümkün olabilecektir.  Ek hibe çıkması durumunda öğrencilerimiz e-mail ile bilgilendirilecektir.

 

  • Hibe sonuçlarının açıklanmasının ardından Erasmus+ Hareketliliğini iptal etmek isteyen öğrencilerimizin web sitemizde bulunan iptal dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra ofisimize teslim etmesi gerekmektedir.
    • Güz ve Bir Akademik Yıl Öğrencileri için İptal Tarihi: 08/07/2019, 17:00
    • Bahar Öğrencileri için İptal Tarihi: 02/08/2019, 17:00

Önemli: Bu tarihlerden sonra hareketliliğini iptal eden öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

  • Bir yıl hareketliliğe katılan öğrencilerimizin hareketliliğini kısaltmak etmek istemeleri durumunda web sitesinde yer alan “KISALTMA” dilekçesi doldurmaları ve en geç 08/07/2019, 17:00 tarihine kadar ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.


Hibe sözleşmesi dönemi sonradan duyurulacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Erasmus Ofisi