BİLGİ siyaset bilimleri alanında dünyanın en iyi ilk 400 üniversitesi arasında

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ShanghaiRanking Consultancy’nin 2019 yılı Küresel Akademik Alan Sıralaması(Global Ranking of Academic Subjects) raporunda siyaset bilimleri alanında tüm dünyada en iyi ilk 400 üniversite arasında yer aldı. Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve London School of Economics (LSE)’nin ilk üçte yer aldığı sıralamada, BİLGİ Türkiye’den en iyi üçüncü üniversite oldu.

ShanghaiRanking Consultancy, 2009 yılından beri Doğa Bilimleri, Mühendislik, Yaşam Bilimleri, Tıp ve Sosyal Bilimler alanında 4.000’den fazla üniversitenin akademik performansını Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) ile değerlendiriyor. ARWU, kurumların araştırma verimliliği, araştırma kalitesi, uluslararası işbirlikleri ve akademik başarısı gibi kriterler dikkate alınarak şeffaf bir yöntemle belirleniyor.