Yün Şal Tasarım Yarışması kazananları belli oldu.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü, The Woolmark Company ve Avustralya Büyükelçiliği işbirliğiyle hayata geçirilen Yün Şal Tasarım Yarışması'nda Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri saf yün kumaşı indigo, kasu akasyası, zerdeçal gibi pek çok farklı doğal malzeme ile renklendirdiler ve Avustralya temasını yansıtacak özgün desenlerle süsleyerek şal tasarımları ortaya çıkardılar. 

İlk atölye çalışması 20 Nisan 2019'da gerçekleşen bu yarışma sonucunda ortaya çıkan şal tasarımları yedi üyenin yer aldığı bir jüri ile değerlendirildi. Değerlendirme kriterleri: Katılımcının izlediği araştırma yöntemleri ve 'moodboard’unun yaratıcılığı ve niteliği, kullandığı doğal malzemelerin çeşitliliği ve özgünlüğü, ortaya çıkan çalışmanın Avustralya temasını yansıtmadaki yeterliliği, kullanılan baskı, nakış gibi tekniklerin özgünlüğü ve zorluk derecesi ve tasarımın sunum performansı gibi maddelerden oluştu. Sekiz katılımcının yarıştığı bu tasarım sürecinde birinci, ikinci ve üçüncüler bu değerlendirme kriterlerine göre belirlendi.

1. Melek Darcan
2. Dilek Bilge
3. Sıla Aydın

Tüm katılımcılara emeklerinden ve ortaya çıkardıkları özgün ve yaratıcı tasarımlardan dolayı teşekkür ederiz. İleri bir tarihte gerçekleştirilecek olan ödül töreni ve sergi hakkında ayrıca bilgi verilecektir. 


Görseller