BAF Etik Yemini

güncelleme: yayınlama:

2004 yılında Thunderbird Okul Başkanı Dr. Angel Cabrera, tıp mesleğinde yapılan Hipokrat yemininin bir benzerini iş yemini olarak Thunderbird School of Management öğrencilerinin de yapmasını istedi. Öğrenciler tarafından yürütülen Thunderbird Onur Konseyi okulun temel değerlerini ve etik anlayışını yansıtan bir yemin hazırladı. 2006'dan beri bu yemin okulun başvuru sürecinden mezuniyet törenlerine kadar okulun eğitim programının bir parçası haline getirilmiştir. 

Etik değerlerin bankacılık ve finans eğitiminin ayrılmaz bir parçası olduğu inancı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü olarak biz de Thunderbird School of Management Onur Yemini'ni Üniversitemizin etik yemini olarak kabul ettik. 

Türkiye’de henüz bu tip bir yemini benimsemiş bir işletme ya da bankacılık eğitimi veren üniversite yoktur. Bankacılık sektörüne eleman hazırlayan üniversiteler arasında bu yemini benimseyen tek ve ilk üniversite olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ilklerine birini daha katmaktan gurur duyuyoruz. 

BİLGİ Bankacılık ve Finans Bölümü Etik Yemini:  

Küresel bir vatandaş olarak söz veriyorum:
Doğruluk ve dürüstlükle hareket etmeye gayret edeceğim,
Tüm insanların haklarına ve saygınlığına özen göstereceğim,
Bütün dünyada sürdürülebilir refah yaratmaya çalışacağım.
Her türlü yolsuzluk ve sömürüye karşı çıkacağım ve
Hareketlerimin sorumluluğunu üstleneceğim.
Ancak bu ilkelere sadık kaldığımda, saygın bir yere ve vicdan huzuruna sahip olabileceğime dair umudum olacaktır.
Bu ilkeler için özgürce ve onurum üzerine yemin ediyorum.