güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Smellation projesi ile TÜBİTAK’tan hibe desteği aldı.

BİLGİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Smellation projesi ile TÜBİTAK’tan hibe desteği aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Berfin Bayat ve Sedef Öztürk ile Marmara Üniversitesi öğrencisi Burak Özen, bilgisayar ortamındaki sanal kokuları gerçeğe çeviren bir koku modülü geliştirdi.

Bilgisayar ortamındaki sanal kokuları gerçeğe çeviren bir koku modülü olan Smellation”, oyunla haberleşerek çeşitli kokuları oyun esnasında ortama veriyor (ateş edilince barut kokusu, yakınında dolaşılırken çimen kokusu, deniz kokusu, vb.) ve böylece kullanıcıya daha gerçekçi bir oyun deneyimi sağlanıyor. Projelerini, kurdukları BSB Teknoloji şirketi ile son kullanıcılara ulaştırmak isteyen genç girişimciler, Şubat 2020’de piyasaya çıkarmayı planladıkları ürün için dört büyük oyun firmasıyla da görüşmelere başladı.

Geliştirme sürecinde olan ürün şu anda bireysel oyun geliştiricilerinin tasarladığı oyunlarla test ediliyor; ancak güncel oyunlara da uyarlanabilir bir yapıya sahip olacak. Ürün satışa sunulduktan sonra kullanıcılar, ürüne elektronik marketlerden ve internet üzerinden ulaşabilecek.

“Smellation” projeleri ile TÜBİTAK’tan 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği programı kapsamında hibe desteği almaya da hak kazanan öğrencilerimizi kutluyoruz.


Görseller