İhtiyaç Bursu 2. Başvuru Dönemi

Lisans-önlisans öğrencilerimizin 2019-2020 akademik yılı İhtiyaç Bursu ikinci başvuru süreci 24-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Bu yıl ilk kez başvuracak öğrenciler, Öğrenci Sayfası (SIS )’nda sol ana menüde yer alan Formlar başlığı altındaki Burs Başvurusu seçeneğini kullanarak veya https://flow.bilgi.edu.tr üzerinden online başvuru yapabilecektir. Sisteme giriş ve kullanımla ilgili detaylı bilgiye “İhtiyaç Bursu Başvuru Süreci Yardım Dokümanı” linkinden ulaşılabilir.

3 Haziran-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında başvuru yapmış olan öğrencilerin ise, burslar@bilgi.edu.tr adresine detaylı bir dilekçe göndermeleri gerekmektedir.

Burs başvuruları için aşağıda bulunan ve ihtiyacı destekleyecek belgelerden uygun olanların hazırlanması ve başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

İhtiyacı destekleyecek belgeler:*

• Vukuatlı nüfus cüzdanı örneği (zorunlu-Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-devletten anne ya da babaya ait vukuatlı nüfus cüzdan örneği alınabilir.)
• Sağlık sorunu varsa ilgili sağlık raporu
• Aile fertlerine ait emeklilik belgesi
• Aile fertlerine ait ücret bordrosu
• Varsa aile fertlerine ait kredi ödeme dökümü
• İcra-iflas durumu varsa ilgili belge
• Vefat durumu varsa ölüm belgesi

* İhtiyaç duyulması halinde ek belge istenebilir.

Önemli Uyarı:

• İhtiyaç Bursu Başvuru Formu’ndaki bütün alanların doldurulması gerekmektedir.
• Dilekçe kısmında ihtiyaç bursuna neden başvurulduğunun açıklanması gerekmektedir ve doldurulması zorunlu bir alandır.
• Eksik bilgi veya belge olması durumunda başvuru Öğrenci Destek Merkezi tarafından gerekli ekleme ve düzeltmelerin yapılabilmesi için geri gönderilecektir.

Sorularınız için burslar@bilgi.edu.tr adresine e-mail gönderebilirsiniz.