Moda Tasarımı Atölyesi "BİLGİ Moda’yla Fark Yarat" gerçekleştirildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü 6-7 Ağustos 2012 tarihlerinde Moda Tasarımı Atölyesi "BİLGİ Moda’yla Fark Yarat"ı gerçekleştirdi. Eski kıyafetlerin yepyeni birer tasarım haline dönüştürülme serüveni BİLGİ Moda Atölyesi ile başladı. Katılımcılar,  eski ve ”kusurlu” buldukları kıyafetlerini tasarımcı Aslı Jackson’un da yardımlarıyla yeni birer tasarım haline dönüştürmeye çalıştılar. Atölye esnasında tasarımı tamamlamaktan ziyade, farklı bakış açıları kazanabilmenin ve yaratıcılığı tetikleyebilmenin önemi vurgulandı . Öğrenciler atölyenin devamı niteliğinde olan “BİLGİ Do Creativity”  online projesine de katılarak, 20 gün süreyle SMS ve e-mail mesajlar alarak farklı tasarımlar yaratabilme ya da başladıkları tasarımları devam ettirebilme fırsatı yakaladılar.
Bu atölye ile başlayan tasarım süreci, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nün İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı çerçevesinde gerçekleştireceği sergi tarihi olan 1 Kasım 2012’ye kadar devam edecektir.