BİLGİ, en yüksek Erasmus+ hibesini alan vakıf üniversitesi

BİLGİ, Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA 107) kapsamında bu yıl vakıf üniversiteleri arasında en yüksek hibeyi alan üniversite oldu. BİLGİ’nin Avrupa dışında 8 ülkede 14 farklı üniversiteyle öğrenci ve personel hareketliliği sağlayan projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ KA 107 çerçevesinde kabul edilerek 345.360,00 Avro tutarında bir hibe kazandı. BİLGİ, Türkiye genelinde toplam 98 projenin değerlendirildiği sıralamada, vakıf üniversiteleri arasında 1., tüm üniversiteler arasında ise 6. sırada yer aldı.

Avrupa dışı program ülkeleri ile Türkiye arasında öğrenci ve çalışan hareketliliği sağlayan Erasmus+ KA 107 kapsamında değerlendirmeye alınan projeler, üniversitelerin uluslararasılaşma stratejileri dikkate alınarak bağımsız uzmanların yaptığı puanlamaya göre hibe alıyor.

BİLGİ’nin projesi kapsamında 2019-2020 akademik yılı itibari ile Beyaz Rusya Cumhuriyeti (Belarus), Gürcistan, Ermenistan, Ukrayna, Brezilya, Kore Cumhuriyeti, Hong Kong ve Bosna Hersek Cumhuriyeti’nde anlaşmalı üniversiteler ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilebilecek.

2019’da Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA 107) kapsamında hibe alan üniversitelerin sıralaması için tıklayınız.

BİLGİ’nin Erasmus+ KA107 Projesinde Anlaşmalı Olduğu Üniversiteler:

Beyaz Rusya Cumhuriyeti (Belarus):

• International University Mitso
  • Yanka Kupala State University of Grodno