İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’nın yayınladığı Şu Psikanaliz Sanatı’nın çevirisi ile Burçak Erdal, 2019 yılı Psikanaliz Yazıları Çeviri Teşvik Ödülü’nü aldı.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayınlanan T. H. Ogden'ın Şu Psikanaliz Sanatı isimli eserinin çevirisi ile Burçak Erdal, İstanbul Psikanaliz Derneği’nin 2019 yılı Psikanaliz Yazıları Çeviri Teşvik Ödülü’nü kazandı.

Çağımız psikanalizinin en çok okunan ve en etkili isimlerinden olan T. H. Ogden, Şu Psikanaliz Sanatı adlı eserinde psikanalitik teorinin rüyalar, hakikat, tutma, kapsama gibi en önemli gördüğü kavramlarıyla ilgili anlayışını okuyucuyla paylaşıyor. Ogden’ın bu değerli çalışmasını, Burçak Erdal, oldukça akıcı ve anlaşılır bir Türkçe ile dilimize kazandırmıştır.

 

İstanbul Psikanaliz Derneği, Türkçe olarak basılan psikanalitik özgün yazı ve çevirilerin yayınlanmasını teşvik etmek amacıyla 2004 yılından beri “Psikanaliz Yazıları” ödülleri vermektedir. İstanbul Psikanaliz Derneği her yıl süreli ve süresiz yayınlarda basılan Türkçe telif (özgün) veya çeviri psikanaliz yazılarına iki dalda ödül verir.