Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında “Yeter! Söz Çocuğun” başlıklı panel düzenlendi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve BİLGİ’li Çocuk Gelişimciler kulübü, Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında, 20 Kasım 2019’da ortak bir panel düzenledi. Türkiye’de çocuk hakları ve hak ihlallerinin günümüzdeki durumunun ele alındığı panelin moderatörlüğünü Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mesude Atay üstlendi.Ayrıca, etkinlikte çocuk konuşmacı olarak yer alan Ozan Şahin, bir çocuk olarak yaşadığı hak ihlallerini anlattı. Avukat Gizem Atar’ın çocuk hakları ihlallerindeki hukuki süreç hakkında bilgi verdiği panelde, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi İnsan Hakları Eğitimi Program Koordinatörü Mehmet Onur Yılmaz da “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. Yılında Türkiye’de Çocuk Hakları Savunuculuğu” hakkında bir konuşma yaptı.

Görseller