BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri studioSUSTAIN kapıdağERDEK Projesi için çalışıyor.

BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü stüdyosu Studio Sustain, sürdürülebilir tasarım üzerine 2017 yılından bu yana farklı lokasyonlarda çalışmalar gerçekleştiriyor. 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrenciler stüdyo kapsamında bölüm öğretim elemanları  Simge Göksoy, Aslı Kıyak İngin ve Aysun Ateş Akdeniz yürütücülüğünde Kapıdağ Erdek bölgesi üzerine çalışıyor.

18-22 Ekim 2019 tarihleri arasında bölgeyi ziyaret eden stüdyo ekibi bölgedeki yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halktan ilgili kişilerin katıldığı bir çalışma düzenlemiş ve yaptıkları saha araştırmasının sonuçları hakkında yorumlar almışlardı. 22-26 Kasım 2019 tarihlerinde bölgeye ikinci bir ziyaret gerçekleştiren ekip geliştirdikleri proje fikirlerini yerel paydaşların ve halkın katıldığı bir toplantıda sunarak sahada topladıkları malzemeler ile ürettikleri ilk modellerini sergilediler. 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi bitimine kadar devam edecek olan çalışmada öğrenciler yerel üretim, değer ve kaynakları sürdürülebilirlik vizyonu üzerinden geliştirdikleri sistem ve ürün tasarımlarıyla tamamlayacaklar.

Görseller