güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sinema ve Televizyon mezunu Ece Ger’in yönettiği “Meeting Jim” belgeseli Boston Türk Festivali’nde en iyi belgesel ödülünü aldı.

BİLGİ Sinema ve Televizyon mezunu Ece Ger’in yönettiği “Meeting Jim” belgeseli Boston Türk Festivali’nde en iyi belgesel ödülünü aldı.

BİLGİ Sinema ve Televizyon mezunu Ece Ger’in yönettiği “Meeting Jim” belgeseli Boston Türk Festivali kapsamında düzenlenen 14. Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda en iyi belgesel seçildi.

 

Türkiye, İspanya, Almanya, İngiltere ve Küba ortak yapımı olan belgesel, 1960’ların sanatsal ve kültürel dünyasına izini bırakmış, 83 yaşındaki Jim Haynes’in Paris, Londra ve Edinburgh’da geçen hayatını konu alıyor.

 

İngiltere’deki ilk ince kapaklı kitap dükkanını açan, dönemin ilk avangart tiyatrosu The Traverse’i kuran, Londra’da kurduğu Arts Lab ve I.T adında çıkardığı gazeteyle dönemin özgürlükçü dünyasında iz bırakan Jim Haynes, 40 senedir her hafta düzenlediği ve yaklaşık 130.000 kişiyi ağırladığı pazar yemekleriyle tanınıyor.

 

Dünya prömiyerini 72'nci Edinburgh Film Festivali'nde yapan belgesel, Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Almanya, Fransa, Yunanistan, İsviçre, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Estonya ve ABD’de pek çok festivalde gösterildi. 

Ece Ger: 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon mezunu olan Ece Ger, yüksek lisans derecesini 2015 yılında University of Kent’te Film Teorisi alanında aldı. Kendi kısa filmleri ve müzik videolarının yanı sıra ulusal ve uluslararası film projelerinde yer aldı. Kısa filmi “On” (2012) çeşitli film festivallerinde gösterildi ve ödüller aldı. 2016’da çekmeye başladığı “Meeting Jim” ilk uzun metrajlı belgeselidir. 

Görseller