güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Omurga Sağlığı Hizmeti

BİLGİ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Omurga Sağlığı Hizmeti

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak boyun, sırt ve bel ağrısı şikayetleri bulunan BİLGİ’lileri değerlendirme, egzersiz reçetesi ve takibi için bekliyoruz.

Her yaştan, her fiziksel kapasiteden insanın, ömrünün bir döneminde bel veya boyun ağrısından yakınması, omurga sağlığımızla yakından ilgilidir. Vücudun temel direği olan omurganın, anatomik yapı ve güçler dengesinin bozulması, sırt-bel-boyun ağrılarımız ile sonuçlanmaktadır. Bu tür ağrılarla çok sık karşılaştığımız için omurga sağlığını etkileyen kasları, ligamanları, diskleri, sinir köklerini ve fonksiyonlarını tepeden tırnağa incelemek gerekir. 

Bu bağlamda, BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Omurga Sağlığı Hizmet Programı kapsamında postür analizi ile başlayan değerlendirmeler, çevre kasların kuvvet, esneklik ve dayanıklılığı gibi ölçümlerle birleştirilecek ve öncelikle temel problem olan ağrının azaltılması ve vücut yapılarının uygun diziliminin sağlanması için kişiye özel bir egzersiz programı hazırlanacaktır. Bu egzersizlere ek olarak günlük yaşam aktivite önerileri ve doğru anatomik dizilim öğretilerek kişilerin ağrılarının azaltılması, kuvvetlerinin artırılması ve verilen aktivitelerin yaşam tarzı haline getirilmesi hedeflenmektedir.

Omurga sağlığı hizmetinden faydalanmak isteyen tüm BİLGİ’liler aşağıdaki iletişim bilgilerine başvurarak randevu alabilirler.

Sevgi ve saygılarımızla.

Randevu ve İletişim için:

Omurga Sağlığı Hizmeti Sorumlusu: Ar. Gör. Fzt. Furkan ÇAKIR

e-mail: furkan.cakir@bilgi.edu.tr

Tel: +90 212 311 5432

Kabul Günleri: Çarşamba (14:00-17:00), Cuma (15:00-17:00)

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, D-175 no.lu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Laboratuvarı