2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

2020-2021 Erasmus+ öğrenci değişim programı yerleştirme sonuçları için tıklayınız.(GÜNCELLENDİ)

Lütfen aşağıdaki bilgilerin tümünü okuyunuz. Aşağıdaki bilgilerin içerdiği prosedürün takibinden öğrenci sorumludur!

  • Öncelikle hepinizi tebrik ederiz. Listede ismi bulunan öğrenciler, Erasmus aday öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Yerleştirilen öğrencilerin başvuru değerlendirilmesi partner üniversite tarafından yapılacak, nihai karar partner kurum tarafından verilecektir. Partner kurumdan kabul onayı alan öğrenciler, Erasmus öğrenim hareketliliğini gerçekleştirebilecektir.

  • Ekteki listede sadece öğrencilerimizin Erasmus+ Değişim Programı kapsamında yerleştirildikleri okul bilgisini göstermektedir. Bu liste öğrencilerin hibe almaya hak kazandıklarına yönelik bir liste değildir! Daha önce bilgilendirildiğiniz üzere tüm öğrencilerimize hibelendirme yapılacağı kesin değildir. Hibe listesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından resmi olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne bildirim yapıldıktan sonra belli olacaktır.
  • Erasmus hareketliliğini iptal etmeyi düşünen öğrencilerin iptal dilekçelerini 6 Mart 2020, saat 17.00’a kadar erasmus@bilgi.edu.tr adresine e-posta atmaları gerekmektedir. İptal dilekçesi taslağı için tıklayınız.

  • Listede yedek olarak belirtilen öğrenciler, yerleşen öğrencinin hakkından vazgeçmesi durumunda, (partner üniversitenin başvuru tarihi geçmediği sürece) yedek sıralamasına göre yerleştirilebilecektir. Böyle bir durumda öğrencilerimiz ayrı bir e-posta ile bilgilendirilecektir. Bu sebeple, yerleşen ve değişim programlarını iptal etmeyi düşünen öğrencilerimizin kararlarını ivedi şekilde Erasmus ofisine bildirmeleri önemlidir.
  • Partner üniversitelerin başvuru prosedürünü takip etmek öğrencilerin sorumluluğundadır. Eğer partner üniversitenin, merkezimize iletmiş olduğu bir başvuru bilgisi olması halinde, bu e-posta öğrencimizle paylaşılacaktır. 

  • Özellikle 1 yıl ve güz dönemi öğrencilerinin seçildikleri okulların son başvuru tarihlerinin çok yakın olması sebebiyle, öğrencilerin gidecekleri üniversitesinin başvuru işlemlerine derhal başlaması gerekmektedir. Son başvuru tarihleri için partner üniversitelerin web sayfalarını inceleyiniz. Öğrencilerimiz, başvurularını yapmadan önce, merkezimizden partner üniversiteye ve öğrencimize iletilecek olan nominasyon e-postasını beklemelidirler.

  • Erasmus Ofisimiz tarafından gidecek olan öğrencilerimize “Oryantasyon Toplantısı” düzenlenecektir.* Oryantasyon gününe ilişkin tarih ve mekan bilgisi tarafınıza sonradan iletilecektir. Oryantasyon Toplantısına katılım tüm aday öğrenciler için zorunludur! Oryantasyon toplantısına katınılmaması durumunda, faydalı tüm bilgileri kaçırabilir ve Erasmus hareketliliği süresince bilinmesi gereken bilgileri kaçırdığınız için zorluklar yaşayabilirsiniz.  

*Bir akademik yıl veya sadece Güz Dönemi’nde hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz için “Güz Oryantasyonu”, Bahar Dönemi’nde hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz için ise ayrıca “Bahar Oryantasyonu” yapılacaktır.