2019-2020 Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda yapılan açıklamaların tümünü okumanızı rica ediyoruz.

Öncelikle Hareketliliğe hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2019-2020 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği için hibe bütçeleri Ulusal Ajans tarafından üniversitelere bildirilmiştir. 2019-2020 Akademik Yılı için hibe dağıtım yöntemi İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından 25.02.2020 tarihinde belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

  • 2019-2020 Akademik Yılında Üniversitemize Ulusal Ajans’tan tahsis edilen bütçe yeterli olmadığından, Staj Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimizin tümünü hibelendirebilmek adına KISMİ HİBE (Hareketlilik gün/ay bakılmaksızın belli bir süre için hibelendirilmesi) verilmesine Rektörlükçe atanan Erasmus Komisyonu tarafınca karar verilmiştir. Hibe alabilecek öğrencilerimizin numaralarının yer aldığı liste için TIKLAYINIZ
  • Hareketliliğe 4 aydan fazla katılacak öğrencilerimiz için en fazla 4 AY, Kabul mektuplarındaki hareketlilik süresi 4 aydan kısa olan öğrencilerimizin ise hareketlilik süreleri boyunca hibelendirilebilecektir.
  • İlk etapta aylık hibe miktarlarınızın %80’i ödenecektir. Hareketliliğinizin sonunda gerekli belgeleri tamamlamanız ve stajınızı başarıyla bitirmeniz durumunda kalan hibe ödemeniz yapılacaktır.
  • Hibe sonuçlarının açıklanmasının ardından Erasmus+ Hareketliliğini iptal etmek isteyen öğrencilerimizin LİNK’te bulunan iptal dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra 9.03.2020 mesai bitimine kadar ofisimize teslim etmesi gerekmektedir.

Önemli: Bu tarihten sonra hareketliliğini iptal eden öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır.

  • 4 aydan fazla hareketliliğe katılan öğrencilerimiz eğer hareketliliğini kısaltmak istiyorlarsa LİNK’te yer alan “KISALTMA” dilekçesi doldurmaları ve en geç 09/03/2020, 17:00 tarihine kadar ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir. Kabul mektubundaki hareketlilik tarihleri 4 aydan fazla olan öğrencilerimiz, hareketliliklerine hibesiz olarak katılabilirler.

Hibe sözleşmesi dönemi ve Oryantasyon Bilgisi sonradan duyurulacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Erasmus Ofisi