Önemli Duyuru

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

Siz öğrencilerimizin sağlığı Üniversite olarak bizlerin birincil önceliğidir. Bu doğrultuda, COVID-19 (Koronavirüs) ile ilgili gelişmeler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği çerçevesinde hassasiyetle takip edilmekte olup Üniversitemizde konuyla ilgili gerekli önlemler alınmıştır.

30 Nisan 2020 tarihine kadar öğrencilerimizin zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamaları tavsiye edilmektedir. Zorunlu olduğu için yurtdışına çıkması gereken tüm öğrencilerimizin seyahatlerini Üniversitemizce oluşturulmuş studenttravel@bilgi.edu.tr e-posta adresine bildirmelerini rica ediyoruz.

Yurtdışına çıkmış öğrencilerimizin kampüslere girebilmesi için Türkiye’ye döndükten sonra 14 günlük bekleme süresini tamamlamış olması gerekmektedir. Söz konusu 14 gün boyunca, bu öğrencilerimiz derslerden ve sınavlardan mazeretli sayılacaktır. Bu 14 günün bitiminde de kampüslerde bulunan revirlerimizde gerekli kontrollerin mutlaka yaptırılması beklenmektedir. Bu konularda herhangi bir sorunuz olduğu takdirde studenttravel@bilgi.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

Kampüslerimizde süren derslere katılımın sağlıklı bir şekilde devamını sağlamak için gerekli hijyen tedbirleri alınmakta olup, kampüs alanları ve öğrenci servisleri tavsiye edildiği şekilde temizlenmektedir. Ayrıca tüm binalarımıza el dezenfektanları yerleştirilmiştir.

Koronavirüs ile mücadelede göstereceğiniz hassasiyet ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

COVID-19 hakkında daha fazla bilgi edinmek için;

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Yeni Coronavirus Hakkında Bilinenler/Bilinmeyenler” seminerinin konuk konuşmacısı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker İnanç Balkan'ın anlattıklarından derlenen kısa videoyu izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=qtHU7-yHdlY&feature=youtube 
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yardımları ile hazırlanan “Koronavirüsten Korunabiliriz” başlıklı bilgilendirme videosuna göz atabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=01yWfXpL6AM&feature=youtu.be
  • Ekteki bilgilendirme dokümanını inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Rektörlük

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Görseller