Uzaktan eğitim süreci ile ilgili önemli duyuru

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi Üniversitemizde eğitim ve öğretime Yükseköğretim Kurulu kararı doğrultusunda 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde uzaktan eğitim araçları ile devam ediyoruz.

Eğitim ve öğretiminizin en iyi şekilde devam etmesini amaçladığımız bu süreçte;

Uygulamalı Dersler

  • Uygulamalı dersler, farklı bir karar alınmasını gerektiren bir durum ortaya çıkmazsa 8 Mayıs-2 Haziran 2020 tarihleri arasında yoğunlaştırılmış biçimde gerçekleşecektir.

Akademik Takvim

  • Lisans-önlisans ve lisansüstü akademik takvimleri, uzaktan eğitim sürecinde yeniden düzenlenmiştir. Yenilenmiş akademik takvimlere buradan ulaşabilirsiniz.

 Ölçme-Değerlendirme

  • Hocalarınız, yıl sonu başarı notunuzu belirlemede sınavlar yerine başarınızı ölçmek için ödev, rapor yazma, veri analizi veya sunum gibi uzaktan eğitim süreciyle uyumlu yöntemleri kullanabilir veya sınavları online olarak gerçekleştirebilir.
  • Ders özelinde hangi başarı ölçme yönteminin kullanılacağı BİLGİ Learn sistemi üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.
  • Sınav tarih ve saatleri konusunda hocalarınızın BİLGİ Learn’de yapacakları bildirimleri takip etmeniz son derece önemlidir.
  • Hocalarınız tarafından aksi yönde bir bilgilendirme yapılmamışsa, ara sınavlar 13 Nisan- 4 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak ve akademik takvimin gecikmesini önlemek adına aynı dönemde dersleriniz yapılmaya devam edecektir.

Lisansüstü Programlar

  • Yeni akademik takvime göre tez ve proje teslim tarihi 29 Mayıs 2020 olarak belirlenmiştir.
  • Nisan- Mayıs 2020 dönemi düzeltme sonrası savunmaya girecek öğrencilerimiz de tez teslimlerini 29 Mayıs 2020 tarihine kadar yapabilirler.

Koronavirüs ile ilgili koşulların devam etmesi durumunda tez ve proje savunmaları dijital ortamda BİLGİ Learn sistemi üzerinden kayıt altına alınarak gerçekleştirilecektir.

Gelişmelere ilişkin bilgilendirmeleri web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Dersleriniz özelinde oluşabilecek istisnaları hocalarınızla detaylı konuşabilirsiniz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi