Sağlık Bilimleri Fakültesi Dünya Sağlık Günü Kutlaması

güncelleme: yayınlama:

Küresel bir salgına dönüşen Covid-19 hastalığı yaşamlarımızı değiştirmeye devam ederken, bu salgında ön safhada mücadele eden sağlık çalışanlarının önemini bizlere gösterdi.

Bildiğiniz gibi, 2020 yılı Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Hemşireler ve Ebeler Yılı” olarak ilan edildi. DSÖ’nün yayınladığı son rapora göre, dünyanın 5.9 milyon hemşireye daha ihtiyacı bulunmaktadır.

Küresel hedeflerle de uyumlu olarak, 2030 yılına kadar bu devasa açığın giderilebilmesi için tüm ülkelerin hemşirelik bölümü mezunlarının %8 oranında arttırılması gerektiği vurgulanmaktadır. Hemşirelik eğitimi de veren ve sağlık alanının önemli profesyonellerini yetiştiren bir fakülte olarak bu çağrıyı önemsiyoruz. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak mezunlarımızla birlikte toplum sağlığının korunmasına ve iyileştirilmesine yönelik çaba sarf etmeye devam edeceğiz.

Dünya Sağlık Günü vesilesi ile sahada çalışan mezunlarımızın, ayrıca ülkemizin ve dünyanın her yerinde çalışan sağlık çalışanlarının gününü kutluyor, sağlıklı günlerin geleceği umuduyla saygılar sunuyorum.

Prof. Dr. Nilgün Sarp

Dekan