Sağlık Bilimleri Fakültesi etkinliklerine online olarak devam ediyor

İçinde bulunduğumuz korona pandemisi ve 24-30 Nisan haftasının Dünya Aşı Haftası olması nedeniyle Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde düzenlenen iki etkinlik, sosyal mesafe sürecinde online olarak geçekleştirildi. 27 Nisan 2020’de, Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Korona Günlerinde Hayat” konulu söyleşiye konuk olan göğüs hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Göksel Altınışık, tarihsel bir olay yaşadığımızın, aldığımız her aksiyonla, aslında tarihi bizzat oluşturmakta olduğumuzun altını çizdi. Dr. Pınar Bostan, tanıdan tedaviye hastalığın biyolojik tüm ayrıntılarının, bilinmezleriyle birlikte, medyada fazlasıyla yer bulduğunu ancak toplumların salgına verdiği tepkilerin ve bu biyolojik durumun sosyolojik etkilerinin de konuşulması gerektiğini belirtti. Korona pandemisinin  bir Turnusol kağıdı gibi toplumsal ahlaki değerlerimiz, kim olduğumuz, hayatta nerede durduğumuz konusunda çok belirgin bir ayırım yaptığını söyleyen Prof. Dr. Ergur, “bir yanda şiddete maruz kaldıkları halde, halen hayatları pahasına hayat kurtarmaya devam eden sağlık çalışanları, bir yanda ihtiyaç duyulan koruyucuların fiyatını artıran oportünistler, bir tarafta benim ne faydam dokunur acaba diye çırpınanlar, diğer tarafta elini taşın altına hiç koymadan seyredenler var” diyerek konunun toplumsal boyutuna dikkat çekti. Salgın sürecindeki dezenformasyon, karantina, tarihi pandemiler, fiziksel mesafe zorunluluğu ve zorlukları gibi pek çok konunun konuşulduğu söyleşide, yaşadığımız tarihsel süreci daha bilinçli yaşamak için önerilerde bulunuldu.