Stajlar ile ilgili önemli duyuru

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencimiz;

Üniversitemiz Akademik Kurulu, Covid-19 sebebiyle alınan önlemler doğrultusunda tüm üniversitelerde resmi bir duyuru ile durdurulmuş olan zorunlu ya da gönüllü tüm stajlar ile ilgili yeni bir karar almıştır. Normalleşme sonrası üniversitelere tanınan yetki çerçevesinde alınan bu karar, siz öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamasını, mezuniyet durumunda olan öğrencilerimizin sene kaybına uğramamalarını ve stajla elde edeceğiniz öğrenim çıktılarını kazanmaya devam etmenizi amaçlamaktadır.

Bu karar doğrultusunda zorunlu stajlar için size sunulan tüm alternatifleri değerlendirmek, işletmelerde yüz yüze veya uzaktan çalışma yöntemi (online) şartlarını öğrenmek üzere akademik danışmanınız ya da Staj Koordinasyon Birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

Akademik Kurulun söz konusu kararı ile staj zorunluluğu olmayan programlarda öğrenim gören öğrencilerimiz arasından işletmelerde isteğe bağlı gönüllü staj yapmak isteyenlerin de gerekli önlemleri almaları koşuluyla yüz yüze veya uzaktan çalışma yöntemi ile staj yapabilmelerine olanak sağlanmıştır. 

Alınan bu karar çerçevesince;

Sigorta işlemlerinizin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Stajınıza sorunsuz bir şekilde başlamanız için aşağıdaki adımları tamamlamanız ve belirtilen tarihleri dikkate almanız önem taşımaktadır. 

  1. Staj başlangıç tarihiniz en erken 6 Temmuz 2020, Pazartesi olacak şekilde planlamalarınızı yapmanız,

  2. Aşağıda linkleri belirtilen Staj Onay Formu’nu ve taahhütnamenizi kendinize ve staj yapacağınız işletmeye ait imza ve kaşeleri tamamlayarak ilgili akademik danışmanınıza bilgiedu.net uzantılı e-posta adresiniz üzerinden staj başlangıç tarihinizden en geç 10 iş günü öncesinde iletmeniz gerekmektedir. Staj Onay Formu’nu ve taahhütnamenizi ilgili akademik danışmanınıza e-posta ile iletirken lütfen dosyaları ek olarak yollayınız, e-posta içeriğine yapıştırmayınız. 

    1. Staj Onay Formu

    2. Taahhütname 

Staj ile ilgili tüm sorularınız için bizlere staj@bilgi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 

Sağlıklı günler dileklerimizle,

Staj Koordinasyon Birimi Ekibi