güncelleme: yayınlama:

“Absent Present: Na/Mevcut” Sergisi dijital platformlarda izleyiciyle buluşuyor

“Absent Present: Na/Mevcut” Sergisi dijital platformlarda izleyiciyle buluşuyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2020 Mezuniyet Projeleri Sergisinin ev sahipleri olarak sizleri online sergimize misafir olmaya davet ediyoruz.

 

“Absent Present: Na/Mevcut” Sergisi ele aldığı ürünlerin bağlamını, malzemesini, kullanıcı tanımını, yaşam döngüsünü, gündelik kullanımını, geleceğini sorgulayan ve yaratmak istediği mevcudu projelendiren 43 farklı tasarımcı adayını bir araya getiriyor.

 

İlginizi çeken ilk projeye tıklayıp tasarımcısına sormak isteyebileceğiniz soruları kafanızda toparlamaya başlamadan önce sizlere sergimizin ismine ilham veren stüdyoda ya da atölyede değil; ama başka ortamlarda ve türlü yöntemlerle var ettiğimiz özgün tasarım sürecimizden bahsetmek istiyoruz.

 

Yaparak öğrenme işlevinin kısıtlanması, rastlantılardan beslenmenin eksikliği, gözlem alanlarının azalması, malzeme edinme olanaklarının ortadan kalkması ve fiziksel olarak herhangi bir paydaşla beraber olamayışımız dijital imkânların sınırlarını zorladığımız, süreci sadeleştirdiğimiz, araştırmayı arttırdığımız, elimizdekini kullandığımız, eğitmen ve profesyoneller ile öngörüler üzerinden geliştirdiğimiz bir bağlama taşıdığımız bu süreç, bizim mevcudiyetimiz ama aynı zamanda da namevcudiyetimiz oldu.

 

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi, mezuniyet grubumuzun ilk sanal stüdyo deneyimi olurken sergimiz de ilk kez, yalnızca dijital platformlarda gerçekleşiyor. Sadece proje çıktılarımızın değil, sürecimizin de tasarıma dair söyleyecek çok sözü olduğuna inanıyor ve tasarımcı olarak alternatif gelecekler arayışına bu deneyimimizin ışık tutmasını umuyoruz.

 

Online sergimizi buradan ziyaret edebilirsiniz: idgraduation.bilgi.edu.tr

Instagram hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz: instagram.com/na.mevcut

Broşür için tıklayın.


Öğrenciler:

Adem Sınağ, Ali Sarp Aktan, Atakan Uzun, Ayşe Esma Sayıntürk, Beyza Özmen, Can Bartu Çelik, Çağla Şahin, Deniz Birkalan, Derin Gürgün, Derin Deniz Akmanlar, Didem Erdem, Dilge Arslancan, Efe Akıncıoğlu, Egehan Eren, Ekin Cunbul, Evren Dövenci, Eylül Tulçalı, Gülfem Naz Yılmaz, Gün Kerimoğlu, Hande Akın, Irmak Yenice, İdil Beliz Saraç, İrem İlayda Çeçen, İsmail Deniz, Kaan Öründü, Latif Mahmudoğlu, Maria Deniz Kadıoğlu, Mehmet Olgaç Keskin, Melisa Feride Öztürk, Mina Başar, Naz Feryal Cezayirli, Nisa Taylan, Öykü Kangül, Pelin Ventura, Petek Doğa Dayıoğlu, Rana Cabi, Sercan Okay, Şevval Naz Çakar, Tuğçe Yakup, Türkan Yaprak Kaynar, Yusuf Utku Dedetaş, Zeynep Kişioğlu, Zümra Yağmur Çetinler

 

Yürütücüler:

Özlem Er, Ahmet Sertaç Öztürk, Gürçağ Özler, Ulaş Erdoğan, Gizem Öz