BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Beyza Özmen’den “Seyyar Oyun Alanı”

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Özmen, İstanbul’un dezavantajlı mahallelerinde yaşayan çocuklar için oyun alanını erişebilir kılmak amacıyla bitirme projesi kapsamında “Seyyar Oyun Alanı” tasarladı.  Proje, çocukların oynayabileceği bir alana sahip olmayan mahallelere oyun alanını seyyar olarak sunmayı hedefliyor.

Özmen’in İstanbul’un bazı mahallelerinde gördüğü seyyar dönme dolaplardan esinlenerek tasarladığı oyun alanı, bir römork çekme kancası sistemi ile her yere götürülebiliyor. Özmen, 6-9 yaş aralığı için tasarladığı projede çocukların enerjilerini harcamak için yaptığı hareketleri gözlemledi ve vurmalı çalgılardan esinlenerek çocukların ses yarabilecekleri oyun elemanlarına yer verdi. Oyun alanında çocuklar öğrenmede en etkili yöntemlerden biri olan deneme yanılma yöntemi ile ses yaratırken motor becerilerini de geliştirebilecekler.

Görseller