güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Endüstri Mühendisliği Mezunu Fatih Arslantürk’ün “Akıllı Atık Yönetim Sistemi” projesi Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programında ikinci oldu.

BİLGİ Endüstri Mühendisliği Mezunu Fatih Arslantürk’ün “Akıllı Atık Yönetim Sistemi” projesi Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programında ikinci oldu.

BİLGİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Fatih Arslantürk ve Emre Mollahüseyinoğlu’nun atık yönetiminde sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen, “Akıllı Atık Yönetim Sistemi” projesi, Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı’yla birlikte hayata geçirdiği “İnovasyon Kampüsü” eğitim programında ikinci oldu. Yarışmada Samsung’un küresel olarak belirlediği seçim kriterlerine uygun olarak en yaratıcı, IoT teknolojilerini en iyi kullanan ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na en iyi hizmet eden projeler seçildi.

“Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programı kapsamında 4 bini aşkın başvuru içinden seçilen 25 öğrenciye nesnelerin interneti odağında yaklaşık 3 ay süren eğitimler verildi. Bu eğitimleri alarak proje hazırlama sürecine katılmaya hak kazanan Fatih Arslantürk ve Emre Mollahüseyinoğlu’nun “Akıllı Atık Yönetim Sistemi” projesi akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında atık yönetimini geliştirmeyi amaçlıyor. 

 Fatih Arslantürk,  “BİLGİ’de aldığım, disiplinlerarası bir seçmeli ders olan ENGR 472 kodlu ‘Modern Sensörler ve Uygulamaları’ dersinde öğrendiklerimin projeyi geliştirmemde büyük katkısı oldu. Derste gerçekleştirdiğimiz dönem projesini “İnovasyon Kampüsü” eğitim programı kapsamında geliştirerek prototipleştirme fırsatı buldum ve projemiz yarışmada en iyi ikinci proje seçildi. Proje kapsamında çöp kutularındaki doluluk oranının çöp kutularının yanına gitmeden öğrenmemizi sağlayacak bir ağ kurmayı hedefledik. Böylece çöp toplamak için yola çıkan çöp kamyonları yalnızca dolu çöp kutularının yanına giderek seyir güzergâhını optimize edebilecek. Proje bu sayede iş gücünün daha aktif kullanılmasını sağlamayı, trafiği ve karbondioksit emisyonunu azaltmayı amaçlıyor” dedi.