Program Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Programı, öğrencilere en son araştırmaları takip eden, kapsamlı bir mühendislik eğitimi sunmaktadır. Program, öğrencilerin araştırma, tasarım, analiz ve geliştirme gibi konularda mükemmeliyet sağlamalarını hedeflemektedir. Öğrenciler, bu programda kapsamlı bir mühendislik eğitimi alarak, birçok farklı disiplinde çalışma imkanı bulmaktadır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Programı, bu alanda kapsamlı bir araştırma yapmak isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler, elektronik devreler, elektromanyetik alan teorisi, kontrol sistemleri, telekomünikasyon sistemleri, bilgisayar mühendisliği ve sinyal işleme gibi konularda uzmanlaşabilir. Ayrıca Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Programı’nda öğrenciler diğer fakülte ve bölümlerden seçmeli dersler alabilir ve disiplinlerarası konularda tez ve projeler de yürütebilirler.

Programda, öğrenciler birçok ileri seviye konuda derinlemesine bilgi sahibi olacaktır. Doktora tezlerinde enerji sistemleri, elektrik güç elektroniği, elektrik makineleri, mikrodalga ve radyo frekans devreleri, optik ve fotonik sistemler, biyomedikal mühendisliği, metaverse ve blockchain teknolojileri gibi disiplinlerarası pek çok konuya odaklanabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Doktora Programı, öğrencilere, kariyerlerinde uzun vadeli başarılar elde etmeleri için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Program mezunları, mühendislik endüstrisinde lider pozisyonlarda çalışabilir ya da akademik alanlarda araştırma yapabilirler.  Program, öğrencilerin en son teknolojik gelişmeleri takip ederek öğrenme ve keşfetme yolculuklarında ilerlemelerini sağlar.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı, öğrencilerin akademik gelişimi destekleyen birçok kaynak ve destek sunar. Bu kaynaklar arasında, deneyimli öğretim kadrosu, modern laboratuvarlar ve araştırma merkezleri, öğrenci kulüpleri ve toplulukları yer almaktadır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora Programı

Üniversitemiz hakkında daha detaylı bilgi için formu doldurabilir veya Lisansüstü Tanıtım Ofisi ile (graduate@bilgi.edu.tr / 0212 311 7667) iletişime geçebilirsiniz.