Program Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, medya araştırmaları alanında kariyer yapmak isteyen ve akademik alanda ilerlemeyi hedefleyenler için ideal bir seçenektir. Program, medya ve iletişim alanındaki güncel konuları derinlemesine ele alarak öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunar.

Programın temel amacı, öğrencilere medya ve iletişim sistemlerini anlama, analiz etme ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme becerileri kazandırmaktır. Öğrenciler, Türkiye ve dünya medyasını araştırma ve analiz etme fırsatı bulacakları için program, araştırma odaklı bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda, sosyal medyanın ve yapay zekanın toplum üzerindeki dönüştürücü etkileri de incelenmektedir.

Programın bir diğer önemli özelliği, uluslararası bir ortamda eğitim alma imkanı sunmasıdır. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin santralistanbul Kampüsü, uluslararası alanda tanınan yüksek lisans programlarına ev sahipliği yapar ve öğrencilere küresel düzlemdeki olanakları keşfetme fırsatı sunar. Bu bağlamda, öğrenciler farklı kültürleri tanıma ve uluslararası iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca, programın uluslararası ortamı, öğrencilere dünya çapında network oluşturma fırsatı da sunar.

Üniversitemiz hakkında daha detaylı bilgi için formu doldurabilir veya Lisansüstü Tanıtım Ofisi ile (graduate@bilgi.edu.tr / 0212 311 7667) iletişime geçebilirsiniz.