Aşçılık

program hakkında

Aşçılık Programı’nın temel amacı; mutfak ve yiyecek - içecek hizmetleri alanında istihdam edilebilecek yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir.


Aşçılık Önlisans Programı’na kayıt olacak öğrencilerin, eğitime başlayacakları ilk yılın başında, eğitim ücretine ek olarak, Üniversite’nin anlaşmalı olduğu firmadan üniforma takımını ve bıçak setini temin etmeleri gerekir. Üniforma takımı ve bıçak seti ücretleri her yıl yeniden belirlenmekte olup, kesinleşen ücretler daha sonra açıklanacaktır.