Program Yapısı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’nda yeme-içme kültürü üzerine eğitim almak ve bu konuda çalışmak isteyen öğrencilere gastronominin incelikleri öğretilirken, mesleğin işletmecilik boyutuna da önem verilmektedir. 

Öğrenciler bir yandan klasik Türk mutfağı ile dünya mutfaklarının değişik tatlarını tanımakta, diğer yandan insan sağlığı ve gıda güvenliği üzerine eğitilmektedir. Seçmeli dersler aracılığıyla güzel sanatların farklı disiplinleriyle tanışan öğrencilerin temel estetik ve güzellik algısı kazanması da sağlanmaktadır.

Program, uygulamalı mutfak, restoran, bar ve ziyafet salonu ile öğrencilerine pratik bilgiler vererek, onları kariyerlerine en etkili şekilde hazırlamaktadır. Yaratıcılığın anlamı ile bu sahadaki uygulamasının önemi programın temel taşlarını oluşturmaktadır.