Yeteneğimiz Var Festivali

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 5 Kasım 2017
Saat: 16.00-19.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

“Tomorrow is Better” İstanbul genelinde okula devam eden çocuklara yönelik çocukların bağ kurmasını, yeteneklerini ortaya koymalarını ve aidiyet hissetmelerini amaçlayan “Yeteneğimiz Var” adıyla bir festival düzenlemektedir. 

Resim, hikâye ve müzik aracılığıyla 6-14 yaş arası özellikle Suriyeli çocuklara erişilmeye çalışılacak etkinliğe çocukların ilgi alanlarına göre “hayal” teması etrafında resim, kompozisyon, şarkı dallarında özgün eserleriyle katılmaları beklenmektedir. Katılımcı çocuklar eserlerini bu festivalde sunacaklardır. 

“Tomorrow is Better” programı farklı sosyal sektörler arasında grup kimliği oluşması ve takım çalışması ile problem çözme becerilerinin geliştirilmesi amaçlarını taşımaktadır. Program, ortaklaşa, açık fikirli ve barışçıl bir arada yaşama imkân veren problem çözme süreçlerinde yaratıcılık, sanat, müzik ve kültürel paylaşımın önemine vurgu yapan çeşitli metotlar kullanmaktadır. Bunlar arasında kültürel etkinliklerin değiş-tokuşu (yemek, müzik, sanat, vb.), mülteciler ile yeni toplumları için uyum ile deneyim ve becerilerin paylaşımına imkân sağlayan birleştirici bir platform gibi mekanizmaları içermektedir. 

Etkinlik ardıl çeviri ile Arapça, İngilizce, Türkçe gerçekleştirilecektir.

LCV: rc.mig@bilgi.edu.tr

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için: https://goo.gl/wjMD8B

Tomorrow is Better hakkında daha fazla bilgi için: https://goo.gl/qaqVTR  /  https://www.balladforsyria.com/tomorrow-is-better

Ziyaretçiler için kampüse ulaşım ve girişle ilgili yeni düzenlemeler hakkında: http://www.bilgi.edu.tr/tr/haberler-ve-etkinlikler/haber/6909/bilgi-kampusleri-guvenlik-duzenlemeleri/