Ekonomi ve Finans

program hakkında

Günümüz rekabet koşullarında, gençlerimizin başarılı olmaları için, kuvvetli bir donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Ekonomi ve Finans programı, hem işletme hem de ekonomi dallarında uzmanlaşma imkanı vererek ve kaliteli bir eğitim sunarak, yurtiçinde ve yurtdışında çok farklı sektörlerde başarılı bir kariyer için öğrencilerimize gerekli altyapıyı sağlamaktadır.

Ekonomi ve Finans Programımızın amacı öncelikle temel ekonomi ve işletme bilgilerini öğretmek, öğrencilerin araştırma, çözümleme, değerlendirme yeteneklerini geliştirmek ve yöneticilik konusunda kazınımlar sağlamaktır. Program; hem işletme hem de ekonomi alanlarında, öğrencilerin derslere aktif olarak katıldığı, uygulamalarla teorinin desteklendiği, bir eğitimi hedeflemektedir.

Birinci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerin -yatay geçiş koşullarını yerine getirmek kaydıyla- "Ekonomi Üstün Başarı" ya da "Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programı"na geçerek İstanbul Bilgi Üniversitesi diploması yanında dünyaca ünlü London School of Economics diploması alma olanakları bulunmaktadır.