Meet the Business

BİLGİTalent Sektör Buluşmaları: “Meet the Business” BİLGİ öğrencilerine her Salı sektörün lider firmalarının insan kaynakları temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı sunuyor. Bu buluşmalarla hem networking fırsatı elde edecek hem de iş veya staj için bir adım önde başlama şansı yakalayacaksınız. Maxsimum 30 dakikalık  görüşmelerde firma ve sektör hakkında merak ettiğin tüm sorulara cevap bulabilir, hedeflerin hakkında danışabilir, özgeçmişinde öne çıkartmak istediğin konularla ilgili uzman görüşü alabilir ve mevcut iş/staj fırsatlarına başvurabilirlirsin.

Meet The Business görüşmeleri nedir?

• Firmanın sektörü ve dinamikleri hakkında bilgi edinme fırsatı,
  • Şirketin işe alım süreçlerini, genç yetenek programlarına dair bilgiler edinme,
  • Mülakat Provası,
  • Özgeçmiş hakkında geribildirim,
  • CV hazırlama, mülakat becerileri, yetkinlik bazlı mülakat, mülakat simülasyonu hakkında bilgiler,
  • Networking, iş, staj fırsatı,
  • İşe alımlarda özel sektör için gerekli genel niteliklere dair bilgilendirmeler.

Meet The Business görüşmeleri ne değildir?

• Gerçek bir iş görüşmesi,
  • Başka şirket ve sektörler hakkında bilgi verilmesini,
  • Sertifika programı değildir.

Kayıt olmak için adımlar:

• Etkinlik özelinde gönderilecek olan link üzerinden kayıt olabilirsin.
  • Görüşme saati için uygun olan zamanı işaretle. (etkinlikte slot seçilmeli)

Görüşmeye katılırken CV'nizi yanınızda bulundurmanız; yoksa BİLGİTalent'dan destek almanız önerilir.

TalentFest

İstanbul Bilgi Üniversitesi Küresel Yetenek Yönetimi Merkezi (BİLGİTalent) tarafından düzenlenen ve yılın en kapsamlı özel sektör buluşması olan BİLGİ TalentFest, sektörlerinin önde gelen firmalarıyla BİLGİ öğrencilerini ve mezunlarını buluşturuyor. Her sene geleneksel olarak bahar döneminde düzenlenen Talent Fest, öğrencilerimizi potansiyel işverenlerle buluşturmak amacı ile kampüslerimizde gerçekleştirilmektedir.

TalentFest, öğrencilerin profesyonel hayata hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen; firma sunumları, mülakatlar, eğitimler, atölye çalışmaları, üst düzey yöneticiler tarafından verilen konferansların düzenlendiği ve gün boyu fuaye alanında firma stantlarının açık olduğu bir etkinliktir.

TalentFeste katılarak aşağıdaki fırsatları elde edebilirsin;

• Networking fırsatı,
  • İş dünyasından profesyonellerle buluşma,
  • Sektörel panellere katılma,
  • İşin geleceğine yönelik ilham veren konuşmaları dinleme,
  • Uzmanlarından birebir CV danışmanlığı,
  • Staj ve iş fırsatı.

Duyurular için BİLGİ Talent'in sosyal medya hesaplarını ve web sitesini takip ederek bu önemli etkinlikle ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tea Talk

Yetenek Gelişimi ve Staj koordinasyon Ofisi’nin yürüttüğü BİLGİ Tea Talks, sektör ve iş hayatı ile ilgili ihtiyaç duyabileceğin bilgiler, iş hayatına hazırlık, sektöründe lider firmaların ve liderlerin hikayeleri, işe alım ve mülakat ipuçları gibi birbirinden farklı konu ve konuklarla düzenlenen seminer serisidir. Yıl boyu süren bu etkinlik serisine katılarak birçok firmayı yakından tanıma fırsatı elde edebilirsin.