Fatma Öznur Afacan

Eğitim

Lisans : Selçuk Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Fakültesi/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Yüksek Lisans : Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi/ Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans 

İlgi Alanları

Beslenme ve Diyetetik

Çocuk Hastalıklarında Beslenme

Yetişkin Hastalıklarında Beslenme

Diğer Bilgiler

Makaleler 

Afacan, F. Ö., & Sönmezdağ, A. S. (2020). ANTOSİYANİNLERİN BESLENMEDEKİ ÖNEMİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ. Karya Journal of Health Science1(1), 19-24.


Kitap Bölümü Yazarlığı 

Afacan, F. Ö. (2021). Laktasyon Döneminde Beslenme. Yaşam Döngüsü ve Beslenme. Eğiten Kitap Yayınevi. Ed. Didem Önay Derin.

Afacan, F. Ö. (2021). Büyüme ve Gelişmenin İzlenmesi. Yaşam Döngüsü ve Beslenme. Eğiten Kitap Yayınevi.  Ed. Didem Önay Derin.

Afacan, F. Ö., Demirel, B. (2022) Çocuklarda Şeker Bağımlılığının Bağırsak Mikrobiyotası ve Sağlık Üzerine Etkileri / Beslenme ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım. Eğitim Yayınevi. Ed. Aliye Özenoğlu


Kongrede Yayınlanan Bildiriler

Ganud İnternational Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics 

1. Antep Fıstığının Besin Değeri, Sağlık Üzerine Etkileri ve Diyette Kullanımı

2. Nar (Punica Granatum L.) ve Kullanım Alanlarının Sağlık Üzerine Etkileri

3. Fonksiyonel Bir Besin : Keçiboynuzu