İkili Değişim Programları Gelen Öğrenci

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE 1 VEYA 2 SÖMESTR OKUYUN VE İSTANBUL’U KEŞFEDİN!!!

EXPERIENCE İSTANBUL

Üniversitemizin stratejik planı, misyonu ve vizyonu çerçevesinde, İkili Anlaşmalar Ofisi, öğrencilerimize dünya çapında eğitim ve staj fırsatları sunarak, öğrencilerimizin kültürel zenginlik kazanmalarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin küresel vizyonlarını, bakış açılarını ve kişisel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra akademik potansiyellerini ve deneyimlerini güçlendirmek için ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası anlaşmalar oluşturur ve öğrencilerle buluşturur.

İkili Anlaşmalar Ofisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika, Asya ve Orta Doğu'daki prestijli üniversiteler arasında bir köprü kurarak, BİLGİ öğrencilerine değişim programlarımız aracılığıyla yurtdışında geniş kapsamlı değişim olanaklarını ve yurtdışını keşfetme fırsatını sunar. İkili değişim programları, öğrencilerimize gelecekteki kariyerlerine katkı sağlamanın yanında kendilerini keşfetmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkartmasına fırsat sağlayan bir araçtır. Öğrencilerimize en iyi eğitim deneyimini sunmak adına, BİLGİ'nin uluslararasılaşma stratejisini temel alarak, işbirlikleri ve ortaklıkları ayrıntılı bir süreçten geçirerek kurguluyoruz.

İkili Anlaşmalar Ofisi’nin yürüttüğü programlar: İkili Değişim, İsviçre Hareketliliği, Uluslararası Yaz / Kış Okulları ve Yurtdışı Hazırlık Programları’dır.

Başvuru koşullarını yerine getiren, lisans ve yüksek lisans öğrencileri İkili Değişim Programları’na başvurularını gerçekleştirebilirler. Öğrencilerin değişim döneminin sonunda kendi üniversitelerine dönüp, eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Partner üniversiteden alınan ders kredileri, ilgili BİLGİ birimlerinin onayına sunulduktan sonra transkriptine yansıtılır.

Birim hedeflerimiz; hem gelen hem de giden öğrencilerin yurtdışında yaşamaya uyum sağlama becerilerini geliştirmelerine destek olmak, öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmek, öğrencilerin kişilerarası iletişim yetkinliklerini ilerletmek ve öğrencilerin en iyi uluslararası fırsatları bulmalarını sağlamak için ihtiyaçlarına uygun bir danışmanlık hizmeti vermektir.

Birim öğrenme çıktılarımız; Üniversitemiz İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinin yurtdışında eğitim seçeneklerini ve İkili Anlaşmalar Ofisi tarafından verilen hizmetleri tanımlayabilecek,  gelen & giden değişim öğrencilerinin kültürlerarası ve kişilerarası iletişim becerilerini gösterebilecek olmasıdır.

Daha fazla bilgi için:

bilateral@bilgi.edu.tr