Öğrenci Projeleri
BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen 3 araştırma projesi TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği’nin 2019 yılı 2. dönem sonuçlarına göre;
- BİLGİ Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencileri Melisa Tuncer ve Arzu Çakır’ın Bölüm Dr. Öğr. Üyeleri Özlem Ulucan Açan ve Hilal Taymaz Nikerel danışmanlığında yürüttükleri “Gen Anlatım Verisinden İlaç Yan Etkisi Öngören Model Kurulması” projesi,
- BİLGİ Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Ömer Yıldız ile BİLGİ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ege Salih Uras’ın BİLGİ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve BİLGİ Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülen’in danışmanlığında yürüttükleri “Bitki Yetiştirilirken Sürdürülebilir Elektrik Üretilmesi” projesi,
- BİLGİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Furkan Utku Emre ve Metehan Köklü’nün Bölüm Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Dağhan Gökdel danışmanlığında yürüttükleri “Düşük Bütçeli ve Az Güç ile Çalışan Video Laringoskop” projesi destek alacak.
TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
TÜBİTAK STAR Stajyer Araştırmacı Programına BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Elektronik Çift Anadal Öğrencisi olan MELİSA ZEYNEP ERSOY kabul almıştır.
Programda proje tabanlı burs programı ile başarılı öğrencilerin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmeleri, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde görev almaları ve araştırma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.
STAR adaylarından, programa başvuru yapmadan önce TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin yürütücüleriyle irtibata geçerek, projede görev alacaklarına dair kabul yazısı almaları istenmiştir. Kabul yazısı alan öğrenciler, proje yürütücüleri tarafından belirlenen kontenjanlar doğrultusunda, görev almak istedikleri projelere Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralaması dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonrası yerleştirilmiştir. Yapılan yerleştirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri de dahil olmak üzere 1.500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edilmiştir. Desteklenen öğrenciler araştırma ekosistemine erken aşamada dahil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL alacaktır.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 yılı 1. dönem çağrısına başvuran Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gizem Nur Boynueyri’nin, Dr. Öğretim Üyesi Didem Elitez danışmanlığında yürüteceği “P4C Programının Yaratıcı Drama İle Birlikte Kullanımının 60-72 Aylık Çocuklarda Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme, Akran İlişkileri ve Sosyal Becerilerine Etkisi” başlıklı projesi destek almaya hak kazanmıştır.”