güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sinema Bölümü’ne 58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül

BİLGİ Sinema Bölümü’ne 58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül

BİLGİ Sinema Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu, 58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Cahide Sonku Ödülü’ne hak kazandı. 2019 yılından beri “sinema sektöründeki kadın emeğinin görünürlüğüne” dikkat çekmek amacıyla verilen ödülü Çiçekoğlu’na oyuncu Şerif Sezer takdim etti.

Çiçekoğlu, konuşmasında 12 Eylül darbesiyle kesintiye uğrayan akademik kariyerine 26. Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi özgün senaryo dahil beş dalda ödül alan "Uçurtmayı Vurmasınlar" sayesinde geri döndüğünü belirtti. 45 yıllık kariyerinde mimarlıktan sinemaya pek çok öğrenci yetiştirdiğini dile getiren Çiçekoğlu, onları Altın Portakal Film Festivali’nde görmekten gurur duyduğunu söyledi.

Her ikisi de BİLGİ Sinema Bölümü mezunu olan Selman Nacar ve Burak Çevik'in sırasıyla yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendikleri "İki Şafak Arasında" filmi festivalde Jüri Özel Ödülü aldı. Filmdeki rolleriyle Nezaket Erden, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Mücahit Koçak ise En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü. Filmin ödül getirdiği bir diğer isim ise Cahide Sonku Ödülü’nü Feride Çiçekoğlu ile paylaşan cast direktörü Ezgi Baltaş oldu.

BİLGİ Sinema Bölümü’nde yönetmenlik üzerine dersler veren Nazlı Elif Durlu'nun yönettiği “Zuhal" filmindeki rolü ile Nihal Yalçın, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne hak kazandı.

Görseller