BİLGİ Sinema ve Hukuk Çift Anadal Mezunu Selman Nacar’ın yönetmenliğini üstlendiği Tereddüt Çizgisi’ne CineLink Proje Geliştirme Ödülü

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sinema ve Hukuk Çift Anadal Mezunu Selman Nacar’ın yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Tereddüt Çizgisi, CineLink Proje Geliştirme Ödülü almaya hak kazandı. Yönetmenin ikinci uzun metraj filmi olan Tereddüt Çizgisi’nin yapımcılığını ise BİLGİ Sinema Bölümü Mezunu Burak Çevik ile Diloy Gülün üstleniyor.

Türkiye, Fransa ve Romanya ortak yapımı olan Tereddüt Çizgisi, 24 saatten az bir sürede bir duruşma etrafında şekillenen olaylar ekseninde idealist bir ceza avukatı olan Nesrin'in kişisel ve mesleki hayatını etkileyen ahlaki tercihlerine odaklanıyor. Nesrin'in uzun süredir savunduğu ve masum olduğuna inandığı bir cinayet zanlısının karar duruşmasının olduğu günde geçen film, avukatın vicdanıyla yüzleşmesini, hukuk ile adalet duygusu arasında yaşadığı sıkışmışlığı ele alıyor.

Film, Saraybosna Film Festivali kapsamında “CineLink Work in Progress”e seçilerek tamamlanması ve dağıtımının sağlanması için finansal destek almaya hak kazandı. CineLink Work in Progress’e Güneydoğu Avrupa ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden 10’u kurmaca ikisi ise belgesel olmak üzere toplam 12 film seçildi.