güncelleme: yayınlama:

BİLGİ ve Trenkwalder işbirliğiyle Almanya’da çalışma imkânı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile 17 ülkede faaliyet gösteren işe alım danışmanlığı firması Trenkwalder arasında yapılan anlaşmayla, BİLGİ öğrencileri ve mezunları Almanya’da tam zamanlı iş imkânlarından yararlanabilecekler.

BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrenci ve mezunlarının ağırlıklı olarak faydalanabileceği bu program, BİLGİ’lilere Almanya’da çalışma izni alabilecekleri düzeyde Almanca öğrenmeye de olanak sunacak. BİLGİ, program kapsamında dil desteği almak isteyen ilgili bölüm öğrencileri için seçmeli Almanca dersleri açıyor.

• B2 seviyesinde Almanca dil bilgisi olan BİLGİ son sınıf öğrencileri ya da mezunları programa başvurarak tam zamanlı iş imkânlarından doğrudan yararlanabilirler.
  • Almanca dil düzeyi B2 seviyesinden biraz düşük olup, orta derecede Almanca bilenler, program kapsamında BİLGİ’nin özel olarak açacağı seçmeli Almanca derslerinden faydalanabilirler. Orta düzeyde Almanca bilen BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde açılacak 4 dönemlik Almanca B1 ve B1+ derslerine katılarak dil seviyelerini ilerletme olanağına sahip olabilirler.
  • Ayrıca Trenkwalder’ın dil seviye tespit sınavına katılarak Almanca seviyesini öğrenebilir; dil düzeyi B2 seviyesinden düşük olanlar, program kapsamında Papagei dil programına katılarak dilini geliştirebilirler. Papagei dil programından indirimli olarak faydalanabilir, Almanya’da bir işe yerleştirilme ve deneme süresinin ardından çalışmaya devam etme durumunda dil eğitimi için ödenen ücret iade alabilirler.

Program hakkında detaylı bilgi almak veya başvuru için: BİLGİTalent Yetenek Gelişimi Birimi bilgitalent@bilgi.edu.tr

1. Trenkwalder danışmanlık şirketi aracılığıyla Almanya’da çalışma fırsatı sunan programa katılmak istiyorum. Hangi adımları izlemeliyim? / Başvuru şartları nelerdir?
    Öncelikle bu başvuru şartı için minimum B1 seviyesinde Almanca bilinmesi gerekmektedir (Goethe sertifikası). Almanya’daki anlaşmalı olduğumuz şirketler, ağırlıklı olarak sağlık ve mühendislik alanlarında faaliyet göstermektedir. Bu koşulları sağlayan adayların CV’lerini iletmeleri yeterli olacaktır. (İletişim ve İşletme bölümlerine ne yazık ki yardımcı olamıyoruz.)
  2. Almanya’da çalışma olanağı için Almanca bilmeme gerek var mıdır? / Herhangi bir dil seviyesi bekleniyor mu?
    Kesinlikle minimum B1 seviyesi Almanca gereklidir. Sağlık bölümleri için bu kriter B2 düzeyindedir.
  3. İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunuyum. İlgili bölümlerde iş imkânı için neler yapmam gerekir?
    Öncelikle bu başvuru şartı için minimum B1 seviyesinde Almanca bilinmesi gerekmektedir (Goethe sertifikası). Almanca yeterliliğini kanıtlayanların, CV’sini bize iletmesi yeterli olacaktır.
  4. Trenkwalder danışmanlık şirketi aracılığıyla Almanya’daki iş fırsatlarından yararlanmak için herhangi bir ücret ödemem gerekir mi?
    Hayır. Ücret alınması yasaktır. Sadece kişinin vize, transfer gibi masrafları kendisine aittir.
  5. Trenkwalder danışmanlık şirketi olarak Almanya’da çalışmak isteyen kişilere, kişilerin Almanca seviyesini ölçen herhangi bir seviye tespit sınavı yapılıyor mu?
    Hayır, bu sınavı Goethe Institut’ta yaptırabilirsiniz. Buradan alınacak dil yeterlilik sertifikası her koşulda gerekli olacaktır.
  6. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra da dil programından indirimli faydalanabilecek miyim? Mezun öğrencilerin programa katılmasında yıl sınırlaması var mıdır?
    Faydalanabilirsiniz. Herhangi bir sınırlama yoktur.
  7. Programa son başvuru tarihi nedir? B2 seviyesinden düşük dil düzeyi için ilgili eğitimi tamamlama süresi olacak mıdır?
    Süre kısıtlaması yoktur. İşverene bağlı olarak bu dil düzeyi değişebilir.  Sağlık alanı- B2 /Mühendislik alanı- B1 düzeyindedir. Bunlar minimum düzeylerdir; fakat şirket yapısına göre aranan kriterler değişebilir.
  8. Mühendislik  / Sağlık Bilimleri Fakültesi dışındaki bölümler bu iş imkânından faydalanabilir mi?
    Bölümlere bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Fakat Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin şansı çok daha yüksektir.
  9. Yüksek lisans öğrencisiyim, bu programdan faydalanabilir miyim? Şartlar nelerdir?
  10. Aldığımız herhangi bir B2 Almanca sertifikası programa kayıt için yeterli olacak mıdır?
    Hayır, bu konuda konsolosluk, Goethe ve OSD bunları kabul etmektedir.

Görseller