Kürt Çalışmaları Konferansı

Tarih: 25 Mayıs 2013, Cumartesi
Saat: 9.00-19.00
Yer: Kuştepe Kampüsü, BS

Bu konferans, BİLGİ Kültür ve Düşünce Topluluğu ile İsmail Beşikci Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir.

Program:

9.30                  Açılış: Alaattin Ayhan (BİLGİ Kültür ve Düşünce Topluluğu)

9.45                   Açılış konuşması:  İsmail Beşikci

10.30-12.30   1.Oturum:  Ortadoğu ve Kürtler
Moderatör: Gencer Özcan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Abbas Vali (Boğaziçi Üniversitesi) "Kürdistan Yerel Yönetimi, Ortadoğu'da Demokrasi için Mücadele ve Direniş"
Mesut Yeğen (Şehir Üniversitesi; Kürt Tarihi Dergisi) "Süreç: Mecburiyetler, İmkanlar, Riskler"
Seda Altuğ  (Boğaziçi Üniversitesi) "Binxeté'den Rojova'ya Suriye Kürdistanı'nda Toplum, Siyaset ve Devlet"
Harun Ercan (Koç Üniversitesi) "Ortadoğu Denkleminde PKK"

12.3-13.30   Öğle yemeği

13.30-15.30   2. Oturum: Kürt Çalışmaları Üzerine
Moderatör: Ayhan Serhat Işık (İsmail Beşikçi Vakfı)