DECOL (Digital Experience Collective)

güncelleme: yayınlama:

DECOL VİRÜS SALGINI 6. ENFEKSİYON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Tarih: 18 Nisan 2015
Saat: 12.00-18.00 
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-101/A                    

Dijital sanatın farklı hallerini kendi genleriyle çaprazlayarak taşıyıcısının zihnine "Sıradışı Dijital Deneyimler" ile kazınan DECOL (Digital Experience Collective), kulağı hedef alan yeni salgınını kitlelere bulaştırmayı hedefliyor. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk dijital sanatlar kooperatifi olarak faaliyet gösteren DECOL, bu yıl gerçekleştirecekleri 6. workshop etkinliği olan DE.INFECTION.06: 21. yy'da Elektronik Müzik sunumu ile Erdem Tunalı’yı ağırlıyor. Live Electronica performansıyla kulaklarımıza bulaşan PoSt grubunun kurucusu, ses mühendisi ve tasarımcısı Erdem Tunalı meraklısına yeni bir dijital deneyim sunmak, merak etmeyenini meraklandırmak için bizlerle olacak. Erdem Tunalı katılımcılara; elektronik müziğin tarihsel sürecinde geçtiği aşamalar, geldiği nokta ve kompozisyon teknikleri gibi teknik konuların yanında, hücrelerimize hücum eden bu virüsün vücutta etkin şekilde kullanılabilmesi için yapay zekanın üretim sürecine nasıl dahil edileceği ve bilinç üstünden bilinçaltına nasıl inileceği gibi konularda bilgi verecek. 

BİLGİ İletişim Fakültesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinlik, tüm ilgililere açık olup katılım ücretsizdir.

Program Hakkında

İçerik: 
- Elektronik müziğin tarihsel sürecinde geldiği nokta
- Geçtiği aşamalar
- Kompozisyon teknikleri
- Kavramsal olarak gelişimi
- Yapay zekanın dahil edilmesi
- Bilinçüstünden bilinçaltına iniş (subliminal)
- Kapitalizm etkileşimleri

DECOL Hakkında: 

Türkiye’nin ilk dijital sanat kooperatifi olan DECOL, dijital sanat ve sosyal medyayı entegre bir şekilde kullanarak sanatsal ürünler yaratan, bunları sergileyen ve iş dünyasında etkin şekilde kullanılacak hale dönüştüren bir oluşum. Kendisini yeni medya organizması olarak tanımlayan DECOL, teknoloji yoluyla kitlelere bulaşarak enfeksiyon yaratma amacıyla hareket eder. Zamanla kendisinden bağımsız hale gelen bu organizmaların özgürce yarattığı dijital sanat ürünlerini ortak bir gen havuzunda biriktirmeyi; aynı zamanda bünyesine kattığı kişiler, sanatçılar ve toplum ile yenilikleri deneyimleyerek onlarla birlikte gelişmeyi amaçlar.

DECOL, dijital sanatları iş dünyasıyla entegre ederek elde ettiği maddi kazançtan ayırdığı bütçeyle, genç potansiyelleri bu alanda eğitmek ve enerjilerini kendi gen havuzlarına aktarmak için eğitici nitelikte workshop ve etkinlikler düzenlemekte. Kooperatif, 2014'ten beri  İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin destekleriyle yoluna devam ediyor.


Facebook: 
https://www.facebook.com/events/352591938268686/