DECOL Yaratıcı Kodlama Eğitimleri: Open Frameworks

güncelleme: yayınlama:

PROGRAMCILAR VE GÖRSEL TASARIMCILAR, HAZIR MISINIZ?

Tarih: 2 Mayıs 2015, Cumartesi
Saat: 14.00-18.00 
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-101

Dijital sanatın farklı hallerini kendi genleriyle çaprazlayarak taşıyıcısının zihnine "sıradışı dijital deneyimler" ile kazıyan DECOL, yeni salgınıyla bu kez işlemcilerinizi hedef alıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde Türkiye’nin ilk dijital sanatlar kooperatifi olarak faaliyet gösteren DECOL, bu yıl gerçekleştirecekleri 7. workshop etkinliği olan ''DECOL Yaratıcı Kodlama Eğitimleri: Open Frameworks'' ile sizlerle buluşmayı hedefliyor.

Serkan Sökmen önderliğinde dünyanın en büyük açık kod paylaşım kütüphanesi olan *Open Framworks(OF)’te çalışabilmenin anlatılacağı workshopta, katılımcılara OF kullanarak yapılan uygulama örnekleri üzerinden basit programlama teknikleri öğretilecek.

Etkinlik tüm ilgililere açık olup katılım ücretsizdir.

Etkinlik linki: http://on.fb.me/1EKzP7y

Web sitesi: decol.tv

*Open Frameworks nedir?
OpenFrameworks, "yaratıcı kodlama" icin tasarlanmış bir açık kaynak araç kütüphanesidir. Göruntü ve ses işleme, oyun geliştirme, işlemci programlama, etkileşimli uygulamalar ve aklınıza gelebilecek hemen her uygulama konusunda kullanabileceğiniz Open Frameworks(OF) , C++ program dili kullanarak Windows, OSX, Linux, Android ve iOS işletim sistemleri üzerinde çalışan yüksek performanslı uygulamalar geliştirmemize olanak tanır. Bu çalışma ile OF kullanarak yapılan uygulama örnekleri üzerinden programlamaya da giriş yapılacak.

DECOL Hakkında:
Türkiye’nin ilk dijital sanat kooperatifi olan DECOL, dijital sanat ve sosyal medyayı entegre bir şekilde kullanarak sanatsal ürünler yaratan, bunları sergileyen ve iş dünyasında etkin şekilde kullanılacak hale dönüştüren bir oluşum. Kendisini yeni medya organizması olarak tanımlayan DECOL, teknoloji yoluyla kitlelere bulaşarak enfeksiyon yaratma amacıyla hareket eder. Zamanla kendisinden bağımsız hale gelen bu organizmaların özgürce yarattığı dijital sanat ürünlerini ortak bir gen havuzunda biriktirmeyi; aynı zamanda bünyesine kattığı kişiler, sanatçılar ve toplum ile yenilikleri deneyimleyerek onlarla birlikte gelişmeyi amaçlar. DECOL, dijital sanatları iş dünyasıyla entegre ederek elde ettiği maddi kazançtan ayırdığı bütçeyle, genç potansiyelleri bu alanda eğitmek ve enerjilerini kendi gen havuzlarına aktarmak için eğitici nitelikte workshop ve etkinlikler düzenlemekte.
Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için: https://www.facebook.com/decollectivist/info?tab=overview adresini ziyaret edebilirsiniz.