ico-D Yaşam Boyu Öğrenme Atölyeleri: Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler

güncelleme: yayınlama:


İstanbul Tasarım Bienali’nin bir parçası olarak, ico-D Yaşam Boyu Öğrenme Atölyeleri’nin ilk serisi olan: Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler: Tasarımcılar için Yaşam Boyu Öğrenme Atölyesi, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Bu atölye çalışması Sosyal Bilimler, İşletme, Kentsel Planlama, Tasarım, İletişim, Eğitim, Ekonomi, Mühendislik, vb. alanlardan profesyonelleri katılıma davet ediyor. Uluslararası ve yerel uzmanlar, takım çalışması, sunum ve tartışmaları temel alan bu programda görüşlerini paylaşacaklar. Bu paylaşım tüm uzmanlar için bir iletişim ağı fırsatı sunacak.

Atölyenin geliştirilmesi ve organizasyonu, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Görsel İletişim Tasarımı Programı ile ico-D Uluslararası Tasarım Konseyi (International Council of Design) ve IIDj Japonya Bilgi Tasarım Enstitüsü (Institute for Information Design Japan) işbirliğiyle yapılmaktadır. Uluslararası Tasarım Konseyi Başkanı David Grossman da dahil olmak üzere ico-D Yönetim Kurulu uzmanlarının katılımıyla gerçekleşecek olan atölyenin küratörlüğünü ico-D Başkan Yardımcısı Cihangir İstek (İstanbul Bilgi Üniversitesi) ve Andreas Schneider (IIDj ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin konuk öğretim üyesi) ortaklaşa üstlenecek.

Atölye, yeni mesleki vizyonlara yön vermek üzere Yetkinlikler, Yeterlilikler ve Eylemler olarak üç alanı inceliyor. Bu üç alanın her biri yeni keşifleri, tartışmaları ve sunumları tutarlı bir şekilde yapılandırmak adına alt kümeler de içeriyor. Uzman anlatımlarıyla gerçekleşecek 3 oturumda, küçük ekiplerin 3 grupta etkileşimli olarak geniş kapsamlı bulgular üretmeleri bekleniyor. Tasarımcılar için Yaşam Boyu Öğrenme Manifestosu’nun/Gündemi’nin içeriği üretilen bulgular ışığında oluşturulacak.

1. Oturum: Amaç- Vakalar 2. Oturum: Kişisel Planlar 3. Oturum: Gündem

Atölyenin çıktıları 2017 yılında Montreal’de düzenlenecek ilk Dünya Tasarım Zirvesi'ne sunulacak önerilere katkıda bulunacaktır.

Kayıt: Katılımcı sayısı 40 kişi ile sınırlıdır. Ön kayıt için: http://cca.istanbul-a-z.info


Tarih: 22-23 Ekim 2016