İnsan Kaynakları Zirvesi “Köprüden Önce Son Çıkış!” yapıldı.

güncelleme: yayınlama:

Mezunlar, öğrenciler ile sektörün önde gelenlerini buluşturdu!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği BilgiM tarafından BİLGİ’li öğrenci kulüpleri ile birlikte “Köprüden Önce Son Çıkış!” isimli İnsan Kaynakları Zirvesi 13-14 Mart 2015 tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde yapıldı. Zirvede, kurucu ortağı BİLGİ Mezunu olan Prosis İnsan Kaynakları Danışmanlığı da proje ortağı olarak yer aldı.

19 konuşmacıdan on birinin BİLGİ Mezunu olduğu zirvede, iş dünyasının önemli isimleri öğrencilere mezuniyet sonrasıyla ilgili tavsiyeler vererek kendi iş hayatı süreçlerinden paylaşımlarda bulundular. 

Öğrenciler Zirveye İK 101 konuşması ile hazırlandılar!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın açılış konuşması ile başladı. Oturumlar öncesinde Prosis İnsan Kaynakları Danışmanlığı Kurucusu Aslı Uzunlu Akkülah (BİLGİ mezunu), İK 101 sunumuyla öğrencilerin zihinlerinde İK kavramının netleşmesini sağladı.

Açık ve net olun

Etkinlikte “İnsan Kaynakları Yöneticilerinden Yeni Mezunlara Bir Bakış” adlı ilk oturumu BİLGİ Mezunu ve Zirvenin proje ortaklarından Prosis İnsan Kaynakları danışmanlığı kurucusu Aslı Uzunlu Akkülah’ın moderatörlüğünde konuşmalarını yapan PwC Türkiye İnsan Kaynakları Grup Lideri Sibel Eren, Toyota Türkiye İnsan Kaynakları Yöneticisi Seda Koytak, Mavi Jeans Yetenek Çekme ve İşe Alım Müdürü Canan Emgen, Grontmij International Türkiye İnsan Kaynakları Yöneticisi Özlem Akkoç, Ak Sigorta İnsan Kaynakları Yöneticisi Elif Bağcı öğrencilere iş görüşmelerinde açık ve net olmanın öneminden bahsettiler.

Tutkunuzu karşı tarafa verin

Sibel Eren gençlere işe alım süreçlerinde samimi olmalarını tavsiye ederken, kendisi de BİLGİ Mezunu olan Canan Emgen, hızlı büyüyen dinamik bir marka oldukları için dinamik ve yeniliğe açık adayların ilgilerini çektiğini anlatarak, “Türkiye’de üniversite patlaması var. Dolayısıyla pek çok da mezun… Mezunlar arasında farklılaşma staj tecrübesi ile başlıyor. Üniversite sıralarında staj konusuna önem verilmeli. İş görüşmelerine giderken şirket hakkında araştırma yapmadan gidilmemeli. İş bulabilmek bazen zaman alabiliyor ümitler yitirilmemeli. Her görüşme bir deneyim, bir performans. Görüşmelere giderek kendinizi geliştirebilirsiniz. Tutkulu olun ve bu tutkuyu karşı tarafa verin” dedi.

Önceliğiniz kendinizi tanımak olmalı

Özlem Akkoç, gençlere uzun süreli stajlar yaptırırken onların yeteneklerini de keşfettiklerini söylerken, Seda Koytak ise, “Hayalin gerçeğe dönüşmesi için stajlar ve sosyal hayat ile doğru işi seçebilmek çok önemli. Görüyoruz ki pazarlama herkesin hayali ama bunu seçen kişi pazarlamaya uygun biri değil. Farklı alanları seçerse daha başarılı olacak. Bu yüzden önceliğiniz kendinizi tanımak olmalı” dedi.  

Uçmaktan korkmayın

BİLGİ Mezunu CitiPR Kurucusu Derya Aslan’ın moderatörlüğünde, “Farklı sektörler, farklı deneyimler, yönetici olma süreçleri” adıyla yapılan ikinci oturumun konuşmacıları ise, Young & Rubicam Türkiye (C-Section, Plasenta) Finans Direktörü Ayça Sebat Özdemir, OMD Türkiye Dijital Direktörü BİLGİ Mezunu Tuncay Yavuz, Hilton Worldwide Türkiye Bölgesi Pazarlama Müdürü BİLGİ Mezunu Burcu Yatmazoğlu, Unilever Türkiye Gıda Grubu Finans Direktörü Nilüfer Derinalp, L'oréal Türkiye Ülke Hukuk Müşaviri Av. Burcu Modanlı, Vodafone Türkiye Pazarlama Yöneticisi BİLGİ Mezunu Dilara Acar oldu. 

Ayça Sebat Özdemir, çalışma hayatında ne istediğini bilmenin önemini vurgularken Tuncay Yavuz, kariyerinde başarısızlığın ortasında kaldığı günleri anlattı. Öğrencilere, “İlk yıl her şeyi deneyin. Hedefleriniz sabit kalmasın” dedi. Burcu Yatmazoğlu, “İş hayatıyla ne kadar erken flört etmeye başlarsanız sizin için o kadar iyi olur. Gerçek iş hayatında neler oluyor gözlemlemeye başlayın. Bir şeyleri deneyin” öğüdünü verdi. Burcu Modanlı, “İş hayatı bir maraton. Bu süreçte başarısızlık veya başarıya çok odaklanılmamalı. Bunlar birer fırsat olarak değerlendirilmeli. Okul hayatında yapılan aktiviteler, kurslar, stajlar ilerisi için daha doğru kararlar almada yardımcı olacaktır” dedi. Hedef koymanın önemini anlatan Dilara Acar ise, “Uçmaktan korkmayın. Yüksek hedefler koyun. Kendinizi iyi donatın ve keyif aldığınız, eğlendiğiniz işi yapın” dedi. 

Zirvede tamamı BİLGİ’li Girişimciler girişimcilik hikayelerini anlattılar!  

Zirvenin ikinci gününde ise girişimcilik özel oturumu “Girişimciliği bir de BİLGİ Mezunlarından dinleyin” başlığı ile yapıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğuşcan Oto’nun moderatörlüğünde tamamı BİLGİ mezunu olan Ahmet Emre Sarı (Markafoni Kurucusu-Melek Yatırımcı) Arda Koterin (Insider Kurucusu -SOCIAPlus-) Özgür Sağmal (Open Media Grup Kurucusu) Ece Candan (Istanbul' Entourage Kurucusu) katılımlarıyla gerçekleşen girişimcilik özel oturumunda Markafoni kurucularından Ahmet Emre Sarı, “Ceketimle giriyorum, ceketimle çıkarım’ diyerek girişimciliğe başladım. Kendi projelerimizi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmek istedik ve iyi bir ekip olduk” dedi.

Oturumların ardından, öğrenciler ve konuşmacılar birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkanı da buldular.