güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Laureate Culinary Cup 2018'de Altın Madalya aldı.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Laureate Culinary Cup 2018'de Altın Madalya aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4-6 Haziran 2018 tarihleri arasında Şili'nin Santiago kentinde düzenlenen Laureate Culinary Cup 2018’de altın madalyanın sahibi oldu.

Laureate Üniversiteler Ağı’na bağlı tüm gastronomi okullarının katıldığı bir yarışma olan Laureate Culinary Cup, iki yılda bir düzenleniyor ve okullar bir ön elemeden geçiyorlar. Ön eleme safhasında her okul kendi mutfağını, çalışmalarını, okulunu öne çıkaran bir başvuruda bulunuyor ve World Association of Chefs' Socities  (WACS) olarak bilinen dünyaca ünlü şefler tarafından değerlendiriliyor.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2016 yılında da yarışmadan altın madalyayla dönmüştü. Bu yılki yarışma için son iki yılda yapılan çalışmalar değerlendirilmiş ve bu değerlendirilme sonucunda da BİLGİ son elemeye kalmıştı. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri yarışmaya katılabilmek için bölüm tarafından yapılan üç aşamalı bir yarışmadan geçti ve sonuçta Simla Çilingiroğlu, Sarp Doğu Adıgüzel ve Erk Er yarışmaya katılan ekipte yer almaya hak kazandı.

Bu yıl dünyanın dört bir yanından, Avustralya, Brezilya, Costa Rica, Şili, Panama, Honduras, Meksika, Peru ve Türkiye’den önde gelen gastronomi okulları yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Dünyaca ünlü Avustralya Willian Blue, Universidade Anhembi Morumbi, Universidad del Valle de Mexico gibi gastronomi okullarının da aralarında bulunduğu toplam 12 okul ile birlikte BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de yarıştı.

Kuşkonmaz, ördek, Fransız mercimeği, karides ve çilekten oluşan zorunlu malzemelerin kullanıldığı menüyü BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları ekibi Türkiye’ye has malzemelerle birleştirerek hazırladılar: Rize Çayıyla Tütsülenmiş Ördek Göğsü, Amasya Elmalı Asparagus Salatası, Nar Ekşisi ve Fındık Yağlı Vinaigrette ile Meyve Pestili, Karides ve Pastırmalı Türk Usülü Carbonara, Kızarmış Ördek Göğsü ve Braised Ördek Bacakları, Türk Lezzetleri Bisküvisi ve Karamelize Ayvalar ile Fransız Puy Mercimeği ve tatlı olarak da Mereng, jöle, pate de fruit ve marshmallow gibi malzemeleri içeren çilek kolajı

Görseller