Mezunumuz Gizem Erbilgin, mezuniyet projesi “Mey’le” ile Hollanda Tasarım Haftası’nda yer aldı.

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunlarından Gizem Erbilgin, mezuniyet projesi “Mey’le” ile Hollanda Tasarım Haftası’na (Dutch Design Week) katıldı.
Bu yıl 18’incisi gerçekleşen etkinlik her yıl Hollanda’nın Eindhoven şehrinde düzenleniyor. 2.600’ün üzerinde uluslararası tasarımcının işlerinin yer aldığı etkinlikte birbirinden farklı projeler 120 ayrı konumda sergilendi. 

Mezunumuz Gizem Erbilgin’in de katıldığı, Hallenweg bölgesinde düzenlenen ‘Exhib-EAT-ion’ isimli sergi, şehir tasarımından sofraya Türkiye tasarımının interaktif vitrini olma niteliğini taşıyordu.  Tasarımcıların mevcut ürünlerini ve bu etkinlik için özel olarak yapılmış işlerini içeren sergide Erbilgin’in mezuniyet projesi de dâhil bazı ürünler sergi alanında gerçekleşen akşam yemeği davetlerinde kullanıldı.

Proje hakkında

Erbilgin’in mezuniyet projesi “Mey’le” kullanıcıların farklı masa düzeni yaratabileceği bir tabak setidir. Aynı zamanda, yemek paylaşımı yapılan bir ortamda yeni yemek yeme deneyimi oluşturur. Meze tabakları ve servis tabağını içeren bu sette; alttaki tabak servis tabağı olmakla beraber, başlangıçta meze tabakları için taşıyıcı görevi de görmektedir. Üstteki tabaklar ise kıvrımlarının birbirlerine referans vermesi sayesinde yan yana konumlanarak masaya dizilmektedir. Böylelikle, hem yerden kazanım sağlanmakta, hem de mezeler ortada toplandığından paylaşım için gerekli olan etkileşim kolaylaşmaktadır. Yani ürün seti, yemek paylaşım senaryosu düşünülerek, yeni kullanım biçimi önermekte ve paylaşımın kolaylaşacağı farklı bir yemek yeme deneyimi sunmaktadır.

Görseller