Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın gelecek hayallerini ve kendilerini; yeteneklerini, ilgi alanlarını keşfetmeleri ve becerilerini geliştirmeleri için uzman desteğimiz ile yanlarındayız. Buna bilimsel temele dayanan kişilik envanterleri, profesyonel yetkinlik değerlendirme araçları,koçluk ve rehberlik gibi araç ve yöntemler ile destek sağlıyoruz. Her şey öz farkındalık ve hayal etmek ile başlıyor; sonrasındaki hedef belirleme ve gelişim yolculuklarında öğrencilerimizin yanındayız.

Örneğin kariyer danışmanlığı hizmetimiz. BİLGİTalent’ın en ayrıcalıklı programlarından biri olan birebir danışmanlık ve koçluk desteği; her biri kendi alanında yetkin uzmanlar tarafından öğrencinin gündemi ve kariyer hedefleri bağlamındaki ihtiyacına göre belirlenip;öğrencinin kendini tanıması, hayatına ilham/anlam katması ve geleceği ile ilgili aklına takılan sorulara cevap bulmasına yardımcı oluyoruz.

Şirketlerle yakın temas içindeyiz. Mevcut veri tabanımızda yaklaşık 1400 firma var bağlantıda olduğumuz. Sektöründe tanınmış firmalar ve diğer öncü üniversitelerle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar var. BİLGİTalent olarak Başarılı yerel ve global Türkiye’nin ve dünyanın en iyi şirketleri ile öğrencileri buluşturmayı amaçlayan çalışmalar / ortak projeler yapıyoruz.Öğrencilerin ilgilendiği sektördeki yenilikleri takip etmesine, part-time / full-time iş veya staj imkanları yaratmak için şirketlerle ile öğrencilerin buluşmasına destek sağlıyoruz.

Bir güzel haber daha… Mezun olunca da sizinle bağımız devam ediyor. Profesyonel yaşamınızda kendinizi sürekli geliştirmeniz, hedefleriniz doğrultusunda ilerleyebilmeniz için de BİLGİTalent olarak destek vermeye devam ediyoruz.

Evet! Hem gönüllü hem zorunlu Stajlarınızda destek oluyoruz. Bağlantıda olduğumuz firmalar bizim web sayfamızda staj ilanlarını yayınlıyorlar mesela. BİLGİ öğrencisi olarak (kariyer.net gibi çalışan bir sistem) doğrudan bu ilanlara başvurabiliyorsunuz.

Zorunlu stajların ayrı bir önemi ve önceliği var bizim için. Özellikle Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul programlarında birebir destek olmaya ve talep ettiğinizde sizlere staj yeri bulma ve yerleştirme süreçlerinde yanınızdayız.

Firmalar zorunlu stajlara öncelik veriyorlar ama İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak gönüllü stajlarınızda SGK’larınızı ödediğimiz için bu konuda firmalardan olumlu geri dönüşler alabiliyorsunuz.

Sağlık Bilimleri Fakültesi için öğrencilerimizin zorunlu stajlarında İstanbul İl Sağlık’a bağlı hastaneler başta olmak üzere özel hastanelere ve kurumlara yönlendirmeler yapıyoruz. Diğer Fakülte ve Yüksekokullarımız için firmalarla birebir bir anlaşmamız mevcut değil, ancak öğrencilerimizi ihtiyaçlarına göre firmalarla buluşturmak için destek oluyoruz. Öğrencilerimizin iş ve staj ilanlarına ulaşabileceği buradan ilanlara başvurabilecekleri BİLGİkariyer adında bir online sistemimiz var.

Mezunlarımızla olan ilişkilerimizde süreklilik için mezunlarımızın ilk sene sonunda nerede kariyerlerine başladığına yönelik araştırma yapıyoruz. BİLGİ’nin özünde bir “beraberlik ve dayanışma” ruhu var. Bu nedenle mezunlarımızla yeniden ve hakiki bir bağ kurmayı, onlarla daha sıkı, sahici ilişkileri kurarak destek olmayı, onların bilgi ve deneyimlerinden de yararlanarak kazan-kazan ortamı yaratmayı ve birlikte büyümeyi ve güçlenmeyi istiyoruz.

Bu konuda desteği Uluslararası Ofis’imiz sağlamaktadır. Uluslararası Ofis Santral Kampüs’te E3 (Mühendislik Fak.) binasının hemen yanında. Web sayfalarından da ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Laureate ağına bağlı bir üniversite olduğundan mezun olduktan sonra diplomanız uluslararası alanda da geçerliliğe sahiptir.

Girişimcilik, son yılların en önde giden trendlerinden ve BİLGİ ‘li öğrencilerin merak alanlarından. Dönem içerisinde gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlikte global bakış açısını, sosyal değişim ve inovasyon gibi gelecekte kritik olacak yetkinlikleri besleyecek paneller, etkinlikler ve beceri geliştirme programları oluyor. Öğrencilerimiz BİLGİTalent’ın etkinliklerine katılarak girişimcilik konusunda bilgi ve becerilere sahip oluyorlar.

Bu tamamen sizin gelecek hedeflerinize ve hayallerinize bağlı. Siz yüksek lisansa başlama konusunda neyi tercih ederdiniz? Hedef ve hayalleriniz doğrultusunda düşünmek önemli. Bu dönemde, üniversiteden mezun olup hemen yüksek lisansa başlamak sıkça tercih edilen bir durum. Bunun yanı sıra, mezun olan bireyin 2-3 sene istediği bir alanda iş deneyimine sahip olarak hem pratik olarak bilgilerini deneyimlemesi hem de yüksek lisansa başladığında iş dünyasında edindiği tecrübeleri derslerle birleştirmesi de gidilen bir yol olabiliyor. Her şey sizin ne yapmak istediğinize, hedeflerinize, hayallerinize göre şekilleniyor aslında.

Örneğin; Akademik yapmak istiyorsanız, lisans sonrası tezli bir yüksek lisans programına kabul alarak yüksek lisans sonrası doktor yapmanız şeklinde bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz.

Kariyer hedefiniz özel sektörde ve çok uluslu şirketlerde çalışmak ise önünüzde alternatifleriniz çoğalıyor. Özel sektörde işe başlayarak aynı zamanda yüksek lisans yapabilirsiniz. Birçok yüksek lisans programı çalışanlara yönelik olduğundan ders planlaması buna uygun yapılmaktadır. Eğer iş deneyiminiz ve yetenekleriniz istediğiniz sektör için uygunluk göstermiyorsa, mezuniyet sonrası daha orta ölçekli bir şirkette çalışmaya başlayarak aynı zamanda tezsiz yüksek lisans yaparak hem iş deneyimi hem de yüksek lisans deneyimi kazanabilirsiniz. Böylelikle 1-2 yıl içerisinde istediğiniz kariyer için gerekli kalifikasyona ulaşabilirsiniz.

Kendi işinizi kurmak, girişimci olmak gibi hedefleriniz varsa… O zaman hikaye değişebilir. Belki bir yandan işinizi başlatırken diğer yandan o işi sürdürebilir ve başarılı kılmak için MBA, stratejik iş yönetimi, liderlik, girişimcilik gibi konularda kendinizi beslemeye devam etmeyi hedefleyebilirsiniz.

Tüm bu yolculuğu tasarlarken, BİLGİTalent yanınızda. Birebir danışmanlık ve birebir koçluk görüşmeleri ile kariyer planınızı oluşturmanızda, mezun olduğunuzda da bu planı uygularken yanınızdayız. Yetenekleri ve yetkinliklerini keşfedebilmek için bilimsel temele dayanan kişilik envanterleri, profesyonel yetkinlik değerlendirme araçları,vaka çalışmaları, birebir mülakat simülasyonları ile farkındalığınızı geliştirmenizi teşvik ediyoruz.

Yurt dışında eğitim ve stajlar iş hayatında sizleri her zaman avantaj sağlıyor.

Tabii ki, biz tam da bunun için buradayız! Eğitim aldığınız alanı değiştirmek istemek, alınabilecek kritikbir karar. Okuduğunuz bölümde hoşlanmadığınız şey nedir? Sizi rahatsız eden sıkıntılar nelerdir? Gerçekten seçtiğiniz bu bölümün ileride sağlayacak iş – kariyer olanakları cazip gelmiyor mu? İlk olarak bu soruların cevaplarını masaya yatırmak için BİLGİTalent olarak birebir kariyer destek hizmetleri ve koçluk hizmetlerini yürütüyoruz. Okuduğunuz bölümün size uygun olmadığını düşünüyorsanız ve farklı bir yol çizmekte de kararlıysanız öncelikle büyük resme odaklanmakta fayda var. Yeni bir alternatif için (Bu ilgi alanlarınız, gelecek hayalleriniz, sevdiğiniz konular, derslerden yola çıkarak değerlendirilebilir.) mevcut becerilerinize deneyimlerinize ve yeteneklerinize odaklanarak bir yol haritası oluşturuyoruz. Kısacası siz geleceğinize yön verirken BİLGİTalent olarak her zaman yanınızdayız.

Öğrencilerimiz öğrenimleri sırasında okul dışarısında part-time çalışabilmekteler. Okul içerisinde akademik ya da idari birimlerde çalışmak isteyen öğrencilerimiz ise "Görevli Öğrenci" programına dahil olarak okul içerisinde ders saatlerine uygun olarak çalışabilirler.2017 – 2018 akademik yılında Üniversitemiz içinde yaklaşık 40 departmanda ayda ortalama 200 öğrencimize kampüslerimizde, farklı birimlerde iş deneyimi kazanma imkanı sağladık.